Andrej Kmeč: Verím, že dáme tímu čo najviac

Autor: HKM Zvolen Dátum: 15.8.2020

Nový hlavný tréner zvolenských rytierov Peter Oremus si za svojho asistenta vybral Andreja Kmeča. 43-ročný tréner a bývalý útočník stál v predošlých piatich sezónach na lavičke Nitry, teraz ho čaká výzva v novom prostredí. 

 

Ako hodnotíte uplynulé tri týždne spoločnej prípravy?

Posledné dva sme na ľade a na hráčoch je postupne vidieť, že veci, ktoré od nich požadujeme, sa začínajú zlepšovať. Samozrejme, stále je to len začiatok a pred nami je veľa práce. Modelujeme tréningy tak, aby sme čo najskôr zlepšili to, čo chceme. 

Na čo sa momentálne v tréningoch na ľade zameriavate?

Stále je to do veľkej miery v kondičnom ponímaní, nakoľko je len začiatok sezóny a hráči potrebujú veľa takpovediac nadýchať a nakorčuľovať. Všetko sa ale snažíme robiť v systéme. Toho objemu je teraz viac, ľad kombinujeme s posilňovňou, tréningy sú dlhšie, ale vychádzajú zo systému, ktorý chceme hrať.

K tímu sa už pripojili prví legionári. Aký z nich máte dojem?

Po ľudskej stránke pôsobia bezproblémovo, prvý dojem je určite dobrý. Na ľade sú len pár dní a po dlhej pauze. Navyše teraz boli v karanténe, takže sú zatiaľ na ľade menej ako hráči, ktorí na ňom trénovali aj prvý týždeň. Myslím ale, že zatiaľ pôsobia pozitívnym dojmom a spĺňajú to, čo sme očakávali. 

Už onedlho vás čaká prvý prípravný zápas. Čo by ste v ňom chceli od hráčov vidieť?

V maximálnej možnej miere chceme vidieť to, čo sme trénovali a čo sme si hovorili na mítingoch, nič menej ani požadovať nemôžeme. Vždy to ukáže až zápas a od toho sa môžeme odraziť do ďalšej práce. Samozrejme, v zápase môžu vyskočiť rôzne situácie, na tie treba reagovať a zase sa im ďalej venovať. 

Minulý pondelok prešli hráči diagnostikou a fyzickými testami. Tie sú potrebné predovšetkým pre kondičného trénera, do akej miery však majú výpovednú hodnotu pre vás?

Zatiaľ nemáme kompletné výsledky. Určite chceme vidieť fyzický stav hráčov. Do veľkej miery je to však aj o prevencii. Hráči sa môžu vyvarovať rôznym disbalanciám či skrytým problémom a predísť tak zraneniam. Keď budú maximálne fyzicky pripravení a zdraví, môžu podať maximálne výkony.

Ako vnímate zmenu po piatich trénerských sezónach v Nitre?

Ja som veľmi rád, že som sa mohol dostať do tohto klubu. Oslovil ma Peter Oremus, čo ma veľmi potešilo. Zatiaľ iba spoznávam nové prostredie a ľudí, no určite som spokojný a budem sa snažiť naplniť to, čo odomňa očakáva Peter Oremus a všetci okolo zvolenského hokeja. 

Aká je vaša doterajšia skúsenosť s Petrom Oremusom?

Pamätám si ho ešte ako hráča Nitry. Neskôr som sa s ním stretával ako hráč proti tímom, ktoré trénoval. Jednu sezónu ma viedol v Nitre. Kolegovia sme boli len chvíľu, minulý rok v olympijskom výbere do 23 rokov. Poznáme sa dlhé roky a myslím, že vieme, čo môžeme od seba očakávať a aký štýl hokeja preferujeme. Názorová zhoda je výrazná a na základe toho vznikla spolupráca. Verím, že svojimi schopnosťami dáme tímu čo najviac.