Aj Žilina bola nad sily Zvolenčanov

Autor: HKM Zvolen Dátum: 21.12.2018

Na prvý gól hostí dokázali domáci dvakrát odpovedať * Priebežné vedenie im nevydržalo a ďalšie tri góly „vlkov“ rozhodli o tom, že všetky body putujú do Žiliny * Strely na bránu 46:17.

(Zdroj: TASR)  HKM Zvolen – MsHK DOXXbet Žilina 2:4 (0:1, 2:1, 0:2)
Góly: 25. Drgoň (Michal Chovan, Pöyhönen), 29. Kytnár (Michal Chovan, Drgoň) - 5. Rudolf Huna (Bagin, Húževka), 40. Balej (Bárta, Dubeň), 52. Húževka (Rudolf Huna), 58. Hvila (Beránek)

Rozhodovali: Jonák, Juhász (Maď.) – Výleta, Árkovics (Maď.), vylúčení: 2:6, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 902 divákov

Zvolen: Skapski – Vandane, Fraser, Růžička, Zeleňák, Drgoň, Pöyhönen, Roman, Pufahl – Šišovský, Špirko, Handlovský – Mitchell, Petráš, Obdržálek – Zuzin, Kytnár, Chovan – Marcinek, Holovič, Andrisík

Žilina: Mikoláš – Marek Hudec, Kučný, Žilin, Piegl, Bagin, Dubeň, Mendrej – Rudolf Huna, Húževka, Jenčík – Bárta, Podešva, Balej – Beránek, Surovka, Hvila – Síkela, Dominik Rehák, J. Milý

Zvolenčania hneď od úvodu vyvinuli na súpera obrovský tlak, ale nedokázali otvoriť skóre, najbližšie bol k tomu dvakrát Handlovský. Hostia sa tak tešili hneď z prvej šance. Po rýchlej brejkovej akcii zužitkoval prihrávku Bagina pohotový Huna. Domácim nešli ani presilovky, mali ich tri, no nevytvárali si v nich vyložené šance a v závere tretiny mohli za to pykať, ak by sa Hvila presadil zblízka, avšak ani na dvakrát nepokoril Skapskiho. V oslabení mal vyrovnávajúci gól na hokejke Kytnár po prečíslení dvoch na jedného, ale Mikoláš nekapituloval.

Aj v strednom dejstve mal Zvolen jednoznačnú prevahu, ktorú už korunoval dvoma gólmi. V 25. minúte strieľal z pravého kruhu Michal Chovan a vyrazený puk dostal pre zmenu z ľavého do bránky nekompromisne Drgoň. V polovici stretnutia vyšla hráčom spod Pustého hradu i presilovka. Zblízka sa v trme – vrme presadil Kytnár a otočil stav na 2:1. Skóre mohlo byť aj vyššie, ale domáci nevyužili ďalšiu početnú výhodu a po nej ani tlak, v ktorom mali dobré možnosti Holovič so Zuzinom. Žilina vyťažila z minima maximum. Presne 36 sekúnd pred prestávkou unikol Balej a svoje sólo pretavil do vyrovnávajúceho zásahu.

V záverečnej tretine ponúkli Zvolenčania necelej tisícke divákom festival nepremenených šancí. Až v troch sa ocitol Šišovský a po jednej mali Handlovský, Kytnár, Špirko a Obdržálek. Zaskvel sa pri nich aj brankár Mikoláš, čo bolo kľúčové, pretože jeho spoluhráči využili hneď prvú šancu po zvládnutom oslabení, keď sériu chýb v domácej defenzíve využil voľný Húževka z asi dvoch metrov – 2:3. Mohlo byť aj 2:4, v úniku bol totiž faulovaný Bárta, no nariadené trestné strieľanie tento hokejista nepremenil. V závere 'bryndziari' odvolali brankára v snahe vyrovnať, ale Hvila poslal puk medzi opustené žrde a zariadil tak svojmu tímu tri body.