Aby aj rozhodcovia boli HKM

Autor: HKM Zvolen Dátum: 19.5.2022

Posledné týždne začala vo zvolenskom HKM v rámci rozvoja našich rytierov síce netradičná, ale zato veľmi zaujímavá spolupráca s našimi rozhodcami Leom Turčanom a Petrom Rojíkom.

Manažér mládeže Lukáš Jurík priblížil pozadie tejto ojedinelej aktivity takto: „Práve Leo Turčan prišiel za mnou s iniciatívou a myšlienkou výchovy nových rozhodcov, ktorých je nielen vo Zvolene, ale aj v rámci Slovenska pramálo. Mne osobne sa táto myšlienka veľmi zapáčila, pretože okrem toho, že sa z našich mladých rytierov snažíme vychovať slušných ľudí a kvalitných hokejistov, zapracovávame do našich štruktúr čoraz viac našich mladých a úspešných trénerov. Teraz k toku teda pribudlo snaženie pomôcť aj s výchovou mladých rozhodcov. Našou víziou je dosiahnuť, aby mali chlapci čo najviac možností uplatnenia vo svojej budúcnosti. Či to už bude podľa ich schopností samotný hokej, trénerstvo, prípadne rozhodcovská kariéra. Chceme byť pri tom nápomocní s tým, že sa ich potom budeme snažiť udržať v štruktúrach, či priamej blízkosti našej organizácie.

Oslovili sme preto s touto myšlienkou našich dorastencov a juniorov a príjemným prekvapením bol z ich strany slušný záujem, Na prvé stretnutie prihlásilo až 16 hokejistov. Chceme im do konca augusta pomôcť nadobudnúť základnú licenciu pre žiacke ligy, kde môžu naberať aj popri hokeji prvé skúsenosti. Zistia, či ich to zaujme a či na to majú a zároveň si ´pískaním´ môžu tiež privyrobiť. Teší ma, že chlapci rozmýšľajú rozumne, uvidíme ako sa to celé vyvinie, ale z tohto prvého kroku máme dobrý pocit.“