Zvolenu sa upísali traja obrancovia

Autor: HKM Zvolen Dátum: 9.5.2022

HKM Zvolen získal po podpise zmlúv s brankárom Trenčanom a útočníkmi Zuzinom, Jedličkom a Kanaďanom Sideroffom prvú trojicu hráčov aj do zadných radov. V úvode tohto týždňa predĺžili kontrakty na sezónu 2022/2023 Branislav Kubka a Jozef Sládok. Tretím bekom, ktorého služby si HKM poistil, je Dávid Mudrák.

Tridsaťtriročný Branislav Kubka odohrá v materskom klube už tretí extraligový ročník v rade. Skúsený zadák absentoval v zostave Zvolena v minulej sezóne len v dvoch zápasoch. V 59-tich odohraných dueloch si do štatistík pripísal 23 bodov za 2 góly a 21 prihrávok, 28 trestných minút a 15 plusových bodov. Rodák z Detvy bral v posledných piatich dohratých sezónach vždy medailu. Trikrát to bolo zlato v bystrickom drese, hneď na to získal titul v drese HKM a v uplynulej sezóne to bol bronz. K tejto peknej sérii poznamenal: „Nechcel by som ju prerušiť. Myslím si, že aj teraz sme mali na viac než na bronz, ale už je to za nami. V novej sezóne budeme chcieť určite cennejší kov.“

Pod Pustým hradom vládne spokojnosť aj so zotrvaním Jozefa Sládoka. Hoci tohto dôrazného zadáka dve sezóny sužovali zranenia, do tretice by mal byť už pripraveným a plnohodnotným hráčom počas celého ročníka. Zlomenina nohy sa podpísala na tom, že v ostatnom ročníku Tipos extraligy odohral tento 33-ročný obranca len 20 stretnutí a v nich si pripísal jeden bod za asistenciu, 8 trestných minút a 2 plusové body.

Dvadsaťjedenročný Dávid Mudrák sa do materského klubu vracia po štyroch sezónach. Spod Pustého hradu odišiel v roku 2018 v dorasteneckom veku do Fínska, kde zotrval do konca sezóny 2019/2020. V ďalšej sezóne zažil premiéru v slovenskej extralige, a to v mužstvách Košíc a Michaloviec. Na Zemplíne odohral aj celú minulú sezónu a v drese Dukly nastúpil na 33 stretnutí s bilanciou 3 góly, 2 asistencie, 72 trestných minút a 7 plusových bodov. Rodák zo Zvolena reprezentoval Slovensko na majstrovstvách sveta do 18 aj 20 rokov, vo vlaňajšej sezóne odohral štyri zápasy aj v seniorskom drese národného tímu Slovenska.

Trojici zadákov želáme železné zdravie a v červeno-modrých farbách veľa úspechov.