Zvolen si pod Tatrami vybojoval mečbal!

Autor: HKM Zvolen Dátum: 3.5.2021

Skóre tretieho finálového zápasu otváral v presilovke McPherson * Domáci vyrovnávali na 1:1 už o 99 sekúnd, minútu a sekundu pred koncom druhej tretiny * Predĺženie ukončil víťazný zásah z hokejky T. J. Melancona * Na dvoch góloch HKM v zápase sa bodovo podieľalo 6 hráčov * Do zostavy sa po dlhodobom zranení vrátil center Marco Halama, svoj prvý zápas v playoff 2021 skrášlil gólovou prihrávkou * Strely na bránu 40:30.

HK Poprad  - HKM Zvolen 1:2 po predĺžení (0:0, 1:1, 0:0  - 0:1)
Góly: 29. Dalhuisen (Livingston, Tavi) - 28. McPherson (Halama, Bondra), 69. Melancon (Ivan, Stupka). Rozhodovali: D. Konc st., Novák  - Synek, Jedlička, vylúčení: 4:4 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 350 divákov
/stav série: 0:3/
Poprad: Hamerlík – Drgoň, Hudec, Kramár, Dalhuisen, Demo, Brejčák, Hodorovič – Svitana, Skokan, Haščák – Handlovský, Preisinger, Vandas – Livingston, Bjalončík, Tavi – Mešár, Matej Paločko, Mashinter – Zagrapan.
Zvolen: Rahm – Betker, Kotvan, Ivan, Melancon, Hraško, Kubka, Meliško – Bondra, Viedenský, Stupka – McPherson, Mikúš, Nuutinen – Marcinek, Tibenský, Kolenič – Gubančok, Halama, Jedlička – Ďuriš.
Do tretieho finálového duelu nastúpili oba tímy v oklieštených zostavách bez viacerých opôr. Hra bola preto z oboch strán veľmi opatrná. Viac sa do zakončenia pochopiteľne tlačili domáci, ktorý si zahrali dve presilové hry po sebe. Kombinácie prvej špeciálnej formácie Popradu ale gólom neskončili. V závere prvej tretiny si početnú výhodu vyskúšali aj Zvolenčania. Hamerlínk v nej ale veľa práce nemal.
Druhá tretina mala vyrovnaný priebeh. Do vedenia šli najprv v 28. minúte hostia počas presilovej hry. McPhersonovu strieľanú prihrávku si domáci stečovali do vlastnej siete. O rovnovážny stav sa postaral popradský obranca Dalhuisen. Jeho nahodenie od modrej doplachtilo až za Rahmov chrbát. Zostávajúce minúty prostrednej časti veľa vzruchu nepriniesli.
Tretia tretina sa začala opatrne. Domáci si v nej hneď na začiatku zahrali presilovú hru, veľa toho ale nevymysleli. Postupom času mali mierne navrch Zvolenčania. Popradská lavička tŕpla najmä v samom závere. V 56. minúte putoval na lavicu hanby Preisinger a Hamerlík sa poriadne zapotil. Vo finálovej sérii sa preto už druhý raz predlžovalo.
V predĺžení sa hra kúskovala častými prerušeniami hry. Väčšiu snahu smerom dopredu síce vyvíjali "kamzíci", ale rozhodnutie prišlo v 69. minúte z hokejky Melancona. Jeho strela z uhla preletela Hamerlíkovi ponad rameno  -1:2. Zvolen sa ujal vedenia 3:0 v sérii a od titulu ho delí jediné víťazstvo.

Štatistiky zo zápasu: https://www.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/808/tipos-extraliga/match...