Zvolen rozdrvil Poprad a zožal potlesk z tribún

Autor: HKM Zvolen Dátum: 16.1.2022

HKM Zvolen - HK Poprad 7:2 (4:0, 2:2, 1:0)
Góly: 3. Krieger (Meliško, Osterberg), 8. Puliš (Meliško, Marcinek), 11. Mikúš (Zuzin, Kotvan), 20. Osterberg (Kotvan, Hain), 23. Hraško (Jedlička, Kubka), 32. Osterberg (Marcinek, Jedlička), 53. Leskinen (Hain, Osterberg) – 35. Rymsha (D. Bondra, Vandas), 37. Livingston (Novajovský, Svitana). Rozhodovali: Výleta, Müllner - Crman, Vyšný, vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 2:2, oslabenia: 1:0, 894 divákov.

Zvolen: Trenčan – Kotvan, Hain, Meliško, Diakov, Hraško, Kubka, Sládok – Zuzin, Saracino, Puliš – Leskinen, Krieger, Osterberg – Stupka, Mikúš, Jedlička – Csányi, Marcinek, Török

Poprad: Čiliak (21. Rychlík) – Dalhuisen, Rymsha, Demo, Novajovský, Ulrych, M. Mešár – Svitana, Skokan, Livingston – Ully, Arniel, R. Bondra – F. Mešár, Mlynarovič, Vandas – Kundrík, Matej Paločko, Bjalončík – N. Bondra

Zvolenčania "vyleteli" na súpera a už v 3. minúte sa ujali vedenia po tom, ako nahodený puk z hokejky Meliška šikovným tečom usmernil do siete Leskinen. Aj v druhom góle mal prsty Meliško, keď jeho strelu Čiliak neudržal a Puliš doklepol puk do siete - 2:0. V úvodnej časti pridali jasne lepší Zvolenčania ďalšie dva góly, ktorými si vybudovali pohodlný náskok.

Od druhej tretiny už stál v bránke hostí Rychlík namiesto Čiliaka, ani on si však čistý štít dlho neudržal. Domáci vyvinuli veľký tlak a strelu Hraška od modrej čiary tečoval za chrbát svojho brankára M. Mešár. Šiesty gól úradujúceho majstra pridal Osterberg, až potom sa dostali k slovu hostia, ktorí skorigovali na 2:6 z ich pohľadu.

V záverečnej časti sa duel prakticky už iba dohrával. V 53. minúte zaznamenal siedmy gól Zvolena Leskinen, ktorého strelu príklepom sa Rychlíkovi nepodarilo zneškodniť. Hosťom o malú chvíľu neprialo šťastie pri pokuse Ullyho, ktorý zastavila horná žrď. Domáci si po streleckom koncerte vychutnali v záverečnej minúte ovácie publika v stoji.

Priebeh zápasu: https://www.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/843/tipos-extraliga/match...