Zdokonaľovací kemp HKM na výbornú!

Autor: HKM Zvolen Dátum: 31.7.2019

Týždeň od 22. do 26. júla patril na zimnom štadióne pod Pustým hradom mládežníckemu zdokonaľovaciemu kempu. O jeho zhodnotenie sme požiadali športového riaditeľa mládeže HKM, Lukáša Juríka.

Uplynulý týždeň bol určite zaťažkávajúcou skúškou pre vás i všetkých ľudí, ktorí sa na organizácii hokejového kempu podieľali. Stálo to za námahu?

Musím povedať, že mám zo všetkého vynikajúci pocit. Na príprave kempu sme s Miroslavom Brumerčíkom, riaditeľom marketingu HKM a mládežníckym trénerom pracovali od januára. Fakticky som ani nevedel do čoho idem, mal som len určitú ideu a zámer, že všetko čo sa bude robiť, musí byť na vysokej profesionálnej a modernej úrovni. Kolega ale mal skúsenosti z kempov už z predchádzajúceho obdobia ako tréner, aj ako organizátor, takže sme to spolu doladili a dali tomu nejakú tvár.

Tých ľudí sa okolo kempu točilo viac, dôležité bolo napríklad získať aj kvalitných trénerov. S akým postojom ste sa stretli z ich strany?

Samotnú náplň kempu sme odkonzultovali s trénerom „áčka“ Andrejom Podkonickým a následne sme začali skladať trénerský tím. Bol som milo prekvapený, keď sa nám začali sami hlásiť súčasní, či bývalí hráči Zvolena s vôľou vypomôcť pri práci s mládežou. Z môjho pohľadu nakoniec všetko dopadlo na výbornú. Fantastickú prácu odviedli tréneri Andrej Podkonický, Branislav Štímel, Viktor Kubenko, Ivan Szilvási, Andrej Výboh, Peter Hričina, Kamil Mahdalík, Pavel Halama, Daniel Makóni, Peter Ševela, Miroslav Brumerčík a s nimi usilovní pomocníci Patrik Marcinek, Patrik Halama Marco Halama, Milan Jurík, Marek Šimko.

Mladí potrebujú vzory a práve zvučné mená dodávajú letným kempom na atraktivite. Kto zavítal medzi zvolenskú mlaď tohto roku?

Aj my sme sa kemp snažili doplniť o špeciálnych hostí, aby sa deti mali možnosť učiť od tých najlepších. Netýkalo sa to len hokejového kumštu na ľade, zorganizovali sme aj besedy, aby sa mladí dozvedeli nielen o tvrdej práci, ale aj hokejovom živote mimo ľadu, potrebe štúdia angličtiny a všeobecného vzdelávania. Snažili sme sa dosiahnuť, aby to pre účastníkov kempu nebol iba odtrénovaný týždeň, ale aby si z neho aj niečo podnetné odniesli. Veľká vďaka v tomto smere patrí Jánovi Lašákovi, Marekovi Ďalogovi a Michalovi Ivanovi. Títo hráči si pre nás našli čas a ochotne medzi nás zavítali.

Dôležitá je spätná väzba, máte už nejaké ohlasy na kemp od cieľovej skupiny – teda detí a rodičov?

Evidujeme viaceré pozitívne ohlasy od rodičov aj od samotných mladých hokejistov. To nás teší najviac, veď pre nich a ich hokejový rast sme celý kemp organizovali.

Takže nepochybne povzbudenie a motivácia do budúcnosti?

Prajem si, aby sa tento nultý ročník kempu stal začiatkom tradície, aby naši mladí hráči  každoročne začali predsezónnu prípravu kvalitne. Máme na čom stavať, už teraz sa teším na budúci, prvý ročník kempu. Podľa spätnej väzby bola latka nastavená veľmi vysoko, my sa ju o rok už len pokúsime posunúť o kúsok vyššie.

Na záver hodnotenia vydareného týždňa ešte jedna veta od jedného z hlavných aktérov, Miroslava Brumerčíka, ktorá dokladá, že celý kemp sa niesol v zdravej pracovnej i spoločenskej atmosfére: „Tento päťdňový kemp sme brali aj ako teambuildingovú akciu pre náš trénerský štáb. Znova sa ukázalo že sa v našom klube zišla perfektná partia, a preto všetko fungovalo nielen na ľade, ale aj mimo neho. Najdôležitejšie pre nás však boli spokojné tváre mladých hokejistov, čo teší zo všetkého najviac. Pre nás trénerov je to najväčšou odmenou.“