Z ICEHL prichádza Kanaďan Shane Hanna

Autor: HKM Zvolen Dátum: 31.5.2022

Zvolenský hokejový klub uzavrel ročný kontrakt na sezónu 2022/2023 s kanadským obrancom Shanom Hannom.

Rodák z New Westminstrelu v provincii Britská Kolumbia hrával v nižších zámorských súťažiach, z toho v AHL v drese Texas Stars nastúpil v 78-mich zápasoch. Naposledy to bolo v sezóne 2018/2019, po ktorej jeho cesta viedla do Európy.

Úvodné dve sezóny po príchode na starý kontinent odohral v najvyššej dánskej súťaži. Shane sa rýchlo adaptoval na väčšie klziská a ako líder obrany tímu Rungsted Seier Capital sa hneď stal spomedzi zadákov najlepším nahrávačom a zároveň najproduktívnejším obrancom celej ligy. Druhú sezónu v rovnakom tíme už ozdobil ziskom majstrovského titulu. Vďaka svojim výkonom sa stal nielen obľúbencom publika, ale hlavne najviac bodujúcim a najlepšie strieľajúcim obrancom súťaže, čo mu prinieslo aj miestenku do All-star tímu ligy.

Sezóna 2021/2022 sa v Hannovom podaní odohrávala už na inom mieste. Dvadsaťosemročný bek prestúpil z Dánska do talianskeho Pustertalu a svoje umenie predvádzal v nadnárodnej ICEHL. Charakterizovali ho spoľahlivé výkony a ukázal sa ako jeden z absolútne najsilnejších obojsmerných obrancov ligy. Nastúpil v 53 stretnutiach, strelil 12 gólov a na ďalších 21 asistoval. 180 cm vysoký korčuliar si pripísal tiež 24 trestných minút.

Nového zvolenského „rytiera“ charakterizujú ako hráča, ktorý patrí medzi lídrov na ľade aj mimo neho. Môže hrať veľa minút a je neustálou hrozbou pre tím súpera. Potvrdzujú to aj slová skauta HKM Patrik Ryba: „Shane je tzv. smooth skater, ktorý svoje korčuľovanie využíva aj smerom dopredu. Svoju obratnosť aplikuje aj v osobných súbojoch pri mantineli. Má dobrú strelu, ktorú často využíva. Vďaka týmto vlastnostiam by mal patriť k lídrom našej obrany“.

Sme radi, že v novej sezóne uvidíme #60 vo zvolenskom drese.