Z fínskej Liigy prichádza útočník Ville Leskinen

Autor: HKM Zvolen Dátum: 21.10.2021

Len pár dní po oznámení posily z Ameriky prichádza ďalšia novinka z tábora rytierov. Už dnes by totiž mal prísť na Slovensko ľavoruký krídelník Ville Leskinen.

Celú doterajšiu kariéru strávil Leskinen vo Fínsku. Začínal v KalPa, následne sa presunul na dve sezóny do Jokeritu, kde aj dokončil svoju juniorskú kariéru. Tú seniorskú už strávil celú v tíme Jukuritu, kde odohral dlhých 5 sezón. Jeho najproduktívnejšia sezóna bola 2019/20, kedy získal 17 bodov v 52 zápasoch. Ville odohral celkovo 204 zápasov v najvyššej fínskej súťaži a pripísal si v nich dokopy 55 bodov. Aj keď mladý útočník neohúri na prvý pohľad štatistikami, jedná sa o veľmi pracovitého hráča, ktorý je veľmi platný pre tím bojovnosťou a obetavosťou.

HKM Zvolen potreboval pri pribúdajúcich zraneniach zväčšiť šírku kádra a doplniť tím skúsenosťami, ktoré rozhodne krídelník z fínskeho Jukuritu má. Leskinena po minulej sezóne trápilo zranenie, kvôli ktorému musel v lete podstúpiť operáciu a pribrzdilo ho v hľadaní si nového klubu. Nová posila Zvolena je momentálne úplne zdravá a Ville už viac ako mesiac naplno trénoval. Vedenie spod Pustého hradu sa mu tak rozhodlo dať šancu a dohodli sa s hráčom na mesačnom skúšobnom kontrakte s opciou do konca sezóny.