Víťazná zostava so zmenou iba v bránkovisku

Autor: HKM Zvolen Dátum: 28.2.2021

Február ukončí rytierska družina  doma, kde privíta trenčiansku Duklu, bojujúcu o prvú šestku.
 

Tá by "vojakom" zaistila priamu účasť v playoff, no dnes si s istotou v tabuľke nepolepšia ani nepohoršia. Priblížiť sa však môžu šiestej Detve, na ktorú strácajú štyri body. Svoje posledné tri vonkajšie zápasy Trenčania prehrali, v piatok ale v dôležitom súboji zdolali doma Košice po obrate z 0:1 na 3:1 v tretej tretine. Napriek 20-bodovému rozdielu v porovnaní so Zvolenom strelili v doterajšom priebehu len o gól menej (144), čo znamená tretiu najlepšiu ofenzívu ligy. Na prestupovom trhu Dukla pred uzávierkou veľkú aktivitu neprejavila, získala však do svojich radov 28-ročného univerzála Ryana Devinea. Takmer 100 kilogramov vážiaci a dva metre vysoký Američan má v tíme plniť predovšetkým úlohu ochrancu, čo ukázal aj v poslednom zápase, keď sa popasoval s košickým Martinom Nemčíkom. V dvoch zápasoch už stihol nazbierať 26 trestných minút. Veľkou silou disponuje trenčiansky tím v nerovnovážnom stave, kde mu patrí prvenstvo v úspešnosti presiloviek (23,20 %) i oslabení (88,15 %). Najlepším strelcon a lídrom bodovania Dukly je iba 20-ročný krídelník Oliver Okuliar so 44 bodmi (17+27) v 39 zápasoch.
 

Po stratách bodov s Košicami a Novými Zámkami si Zvolenčania napravili chuť v Liptovskom Mikuláši, odkiaľ priviezli "povinné" tri body. Na vlastnom ľade ostávajú najúspešnejším tímom ligy. Trenčiansku Duklu na ňom v tejto sezóne už zdolali 5:3 s prispením hattricku Puliša. Ostatné vzájomné duely sa hrali v Trenčíne, v prvom Zvolen uspel 2:3, v ďalšom rovnakým výsledkom podľahol v predĺžení. Vyrovnaný priebeh mal aj septembrový zápas Kaufland Super Cupu, kde o výhre HKM 4:3 v predĺžení rozhodol Viedenský.
 

Piatková víťazná zostava "rytierov" by sa meniť nemala, s výnimkou bránkoviska, kde dostane prednosť Robin Rahm. Uvidíme ako to trénerské trio celé napokon poskladá.
U Mareka Viedenského vyšetrenia potvrdili otras mozgu, ako dlho bude tímu chýbať je preto otázne.
 

Priamy prenos zápasu vysiela od 18:15 Sport 1.
 

Trénovali:

BRANKÁRI: Rahm, Trenčan,, Heiskanen
 

OBRANCOVIA: Betker, Meliško, Ivan, Melancon, Hraško, Kubka, Hatala, Gajdoš
 

ÚTOČNÍCI: Bondra, Mikúš, Kelemen, McPherson, Nuutinen, Puliš, Zuzin, Stupka, Marcinek, Kolenič, Chlepčok, Gubančok, Babeliak, Ďuriš
 

ZRANENÍ: Kotvan, Jedlička, Tibenský, Halama, Viedenský