V nedeľu zopakovať výkon zo soboty

Autor: HKM Zvolen Dátum: 18.4.2021

Zvolenčania sa môžu domov vrátiť s vedením 3:1 na zápasy. Štvrtý diel semifinálovej série je na programe v nedeľu 18. apríla o 18:00.

Výhrou 5:2 v prvom duely na bratislavskom ľade si "rytieri" prinavrátili vedenie v sérii. Za stavu 2:2 v zápase mohol Slovan ísť prvýkrát v semifinále do vedenia po faule Bondru, kedy zvolenský útočník inkasoval trest 5+20 minút za vrazenie na mantinel domáceho obrancu Štajnocha. Šancu ale nevyužili a udreli hostia. Víťazný gól v oslabení strelil po úniku so Zuzinom Tibenský, ktorý pre zranenie Puliša a vynútené rošády na poste centra smeroval zo štvrtého do prvého útoku. Rozhodujúci moment prišiel v 37. minúte.

V 51. minúte dal svojmu tímu dvojgólové vedenie v presilovke McPherson. Ten v zápase pridal aj dve asistencie a spolu s Nuutinenom, ktorý pečatil na 5:2 do prázdnej brány, sú priebežne s 5 bodmi najproduktívnejšími hráčmi semifinále. 

Slovanisti boli strelecky aktívnejší (37:31) a úspešnejší na buly (61,40 %), avšak štyri ubránené oslabenia a 35 úspešných zákrokov Robina Rahma posunuli bližšie k výhre hostí zo Zvolena.

„Určite sme so zápasom, a najmä s výsledkom spokojní. Opäť dobrý zápas z oboch strán, znova sme predviedli výborný hokej, ako aj v prvých zápasoch série. Hralo sa rýchlo a agresívne. V rovnovážnom stave sme zo začiatku mali navrch, okrem chyby pri vyrovnávajúcom góle Petráša. Rozhodlo naše päťminútové oslabenie a gól, ktorý sme v ňom dali," bilancoval asistent trénera HKM Andrej Podkonický.

Výhru 5:2 ale nepreceňuje, pričom prvýkrát v sezóne priniesol vzájomný zápas Slovana so Zvolenom viac, než jednogólový výsledkový rozdiel a prvýkrát v sérii sa nepredlžovalo. „Dali sme gól aj do prázdnej brány. V playoff takéto výsledky nemusia nič znamenať. Je nový deň a nový zápas, na ktorý sa už musíme sústrediť a nemať v hlavách, že sme dali päť gólov. Rozhodlo pár chýb, taký je hokej."

Podkonický sa vrátil aj k zlomovému momentu a faulu Bondru v strednom pásme z 35. minúty, ktorý paradoxne napokon rozhodol v prospech jeho tímu. „Samozrejme, bol to veľmi nebezpečný hit. Štajnoch nahadzoval puk a bol čelom k mantinelu. Hráč, ktorý ho ide trafiť, to musí vidieť. Bolo to nepríjemné a trest bol adekvátny. Našťastie sa hráčovi nič nestalo, zdravie je vždy najdôležitejšie. Stále sa rozprávame o tom, že takéto fauly nesmieme robiť. Prvý spravil ešte McPherson, zbytočne v útočnom pásme. Slovan má výbornú presilovku, ktorá nám robí problém, opäť sme z nej inkasovali. Našťastie sme dali v oslabení gól a náš brankár odviedol výbornú prácu. Faul bol ale nebezpečný a právom potrestaný." Podkonického slová dokladá aj fakt, že "belasým" sa v sobotu podarilo prvýkrát v sérii v rámci 60 minút skórovať v rovnovážnom stave. Zároveň štvrtýkrát využili presilovku.

O tretiu výhru v sezóne na ľade arény Ondreja Nepelu a získanie postupového mečbalu sa Zvolenčania budú pokúšať v nedeľu od 18:00. Následne ich piaty duel čaká doma v stredu 21.4. o 19:00.

Od 10:45 vykorčuľovali na dopoludňajší tréning. Ten vynechal obranca T.J. Melancon, ktorý v sobotu nedohral pre zranenie v hornej časti tela a jeho návrat je nateraz otázny. Rovnako tak netrénoval kapitán Radovan Puliš. 

Štvrtý zápas série odvysiela v priamom prenose od 17:45 Dvojka.