Utorok patrí súboju HKM s Capitals

Autor: HKM Zvolen Dátum: 30.8.2021

V utorok majú fanúšikovia zvolenského HKM poslednú možnosť vidieť svoj tím v príprave na novú sezónu na domácom ľade. Ich súperom bude účastník nadnárodnej Ice HL, iClinic Bratislava Capitals.

V tíme z hlavného mesta, ktoré privedie tréner Peter Draisaitl je viacero známych mien spätých so zvolenským klubom. Medzi trojicou brankárov je odchovanec HKM Patrik Lietava i Samuel Baroš, medzi korčuliarmi nájdeme Vojtecha Zeleňáka a Olivera Fatula.Trénerom brankárov v Capitals je Zvolenčan František Kučera.

Posledným súperom oboch zajtrajších protagonistov bol český extraligista z Karlových Varov. V brnianskom Sporcentre Lužánky podľahli minulý štvrtok Bratislavčania Západočechom 3:5, o deň na to Zvolenčania 1:3. Tréner Peter Oremus po tomto zápase vyčítal svojim zverencom hlavne nedostatky v napádaní a slabý dôraz v predbránkovom priestore.

Nedarilo sa ani strelecky, čo potvrdil krídelník tretej zvolenskej formácie Patrik Marcinek. „Jeden gól v zápase s takým súperom je málo. Ukázali sme, že dokážeme kombinovať, vieme sa dostať do šancí, tie sme ale bohužiaľ nedokázali premeniť,“ vrátil sa k vystúpeniu svojho mužstva k výsledkovo nevydarenej previerke 22-ročný zvolenský odchovanec. „Bol to ale kvalitný súper z českej extraligy a stále sme v procese prípravy. Rozobrali sme si už veci na videu. Z toho posledného zápasu sa musíme odraziť, poučiť sa z chýb a v utorňajšom stretnutí našim divákom ukázať, že napredujeme,“ neskrýval Marcinek odhodlanie pred previerkou s Capitals.

Trénerovi Oremusovi sa po chorobe vrátil do tímu zadák Oldrich Kotvan (absentoval v zápasoch proti Donecku a Karlovým Varom), na druhej strane zajtra nebude hrať Cole Ully, ktorý sa necíti úplne v poriadku a neabsolvoval ani pondelňajší tréning. Mimo zostavy sú tiež dlhodobo zranení Václav Stupka a Jozef Sládok. Prvý menovaný by mohol na ľad vykorčuľovať už v priebehu dvoch-troch týždňov, druhého čaká po zlomenine nohy ďalšie vyšetrenie s RTG. Zvyšok tímu je pripravený na zápas, konečnú nomináciu budeme poznať v utorok dopoludnia.

Duel HKM Zvolen – iClinic Bratislava Capitals začína pod Pustým hradom o 18-tej hodine.