Tréner Oremus pred začiatkom nového ročníka

Autor: HKM Zvolen Dátum: 23.9.2021

Rytieri majú za sebou všetky prípravné zápasy a už dolaďujú maličkosti pred piatkovým štartom sezóny. Pred ním dostal slovo hlavný tréner Peter Oremus, ktorý zhodnotil prípravu, súčasný stav mužstva a čo očakáva od prvých zápasov na domácom ľade.
 

Ako by ste zhodnotili celú prípravu?

Najpotešujúcou správou pre mňa je, že posledný týždeň sme kompletní a mohli sme naplno trénovať.
 

Aké je vaše hodnotenie legionárov? Bude mať HKM plnohodnotnú náhradu za hráčov ktorí odišli? 

Ťažko hodnotiť, počas prípravy sme ešte neboli skonsolidovaní, stále niekto vypadával zo zostavy. Ale samozrejme, s legionármi sme sa rozprávali niekoľkokrát a oni vedia, čo musia tomuto mužstvu odovzdať.
 

Do sezóny vstupujete iba v zložení vy a Andrej Kmeč. Hľadali ste po odchode Andreja Podkonického nového asistenta?

Andrej je naozaj výborný človek, výborný tréner a ani sme nerozmýšľali hľadať niekoho nového. Myslím si, že táto dvojica nám funguje, takže sme nemali dôvod hľadať niekoho ďalšieho. 
 

Viete povedať, ktorí hráči sa kvôli zraneniu nepredstavia v prvom zápase?

Zatiaľ je to Stupka a Sládok. Kotvan by po dlhšej pauze mal byť pripravený.
 

S čím ste najviac nespokojný z prípravy a ako hodnotíte letné zmeny v mužstve?

Pre mňa to nie je o spokojnosti či nespokojnosti, aj keď príprava bola zložitá, pre mňa je dôležité, aby to mužstvo bolo konsolidované a zdravotne v poriadku. My sme vedeli, kto odíde po sezóne a akých typologických hráčov chceme získať, a to sa nám podarilo. Myslím si, že máme dobre vyvážené mužstvo.
 

V minulej sezóne bol Robin Rahm jedným z najvyťaženejších brankárov v lige. Bude to rovnaké aj túto sezónu alebo dostane Adam Trenčan viacej priestoru?

Musím povedať, že Robin tu urobil kus roboty. Moja požiadavka k vedeniu klubu udržať Robina v tíme sa splnila, za čo som nesmierne rád. Verím, že nám túto sezónu znovu veľmi pomôže. Uvidíme, ako rozdelíme zápasy a ako sa bude situácia vyvíjať v najbližších dňoch. Samozrejme, chceme, aby aj Adam odchytal toho čo najviac, preto niektoré zápasy odchytá aj za Žiar.
 

HKM Zvolen úzko spolupracuje so Žiarom nad Hronom, ktorý sa v novej sezóne predstaví v SHL. Čo očakávate od tejto spolupráce?

Pre extraligový klub je takáto spolupráca výborná. Hlavne z pohľadu mladých hráčov, ktorí môžu hrať seniorský hokej, či už sú to hráči juniorky alebo hráči A tímu, ktorí nedostanú príležitosť v zápase.

Začleňovanie juniorov do A tímu sa v minulosti osvedčilo. Napríklad, S. Barcík mal skvelú prípravu. Aké sú plány s jednotlivými juniormi do nastávajúcej sezóny?

Vždy by mali byť v zostave dvaja hráči do 20 rokov a chceme sa toho držať. Zvolen, či už v minulej alebo aj v tejto sezóne, má veľa mladých šikovných hráčov a bude to len na nich. Ja pevne verím, že sa chytia správnym smerom a tak, aby mužstvu dokázali pomôcť.
 

Sezóna začína štyrmi zápasmi na domácom ľade. Aké sú vaše očakávania od týchto zápasov?

Vstup do sezóny bude veľmi dôležitý z pohľadu psychického ukľudnenia. Pevne verím, že nám domáce prostredie a diváci na tribúnach pomôžu a budeme z dobrého úvodu ťažiť celú sezónu. Ale samozrejme, ideme postupne a sústredíme sa teraz na piatkový zápas.