Tímové víťazstvo, hetrik Zuzina

Autor: HKM Zvolen Dátum: 24.9.2021

HKM Zvolen - HK Rysy 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)

Góly: 15. Zuzin (Hain, Viedenský), 25. J. Mikúš (Zuzin, Jedlička), 32. Zuzin (Viedenský), 52. Jedlička (Viedenský, J. Mikúš), 59. Zuzin (Jedlička, Kotvan) - 3. Tyczinski (Džugan, Petgrave), 37. Giľák (Černý). Rozhodovali: Hronský, Žák - Frimmel, Valo, vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 925 divákov.

Zvolen: Rahm - Hain, Kotvan, Roy, Hraško, Kubka, Barcík, Meliško - Jedlička, Viedenský, Zuzin - Saracino, Puliš, Ully - Török, J. Mikúš, Marcinek - Chlepčok, Gubančok, Csányi - Ďuriš

Spišská Nová Ves: Melicherčík - Ouelett-Beaudry, Petgrave, Ordzovenský, Romaňák, Česánek, Malina, Petrek, Olejník - Hamráček, Kuru, Štrauch - Ščurko, Halama, Vrábeľ - Giľák, Černý, Džugan - Tomala, Tyczinski, Vartovník

Zvolen bol v úvode aktívny, tlačil sa do súperovej bránky. V čase jeho najväčšieho náporu sa však nečakane utrhli hostia a po prihrávke Džugana spoza bránky ich poslal do vedenia Tyczinski. Strelil tak prvý gól Spišiakov po ich návrate do najvyššej súťaže. Vyrovnať mohol Saracino, ktorý však pred Melicherčíkom neuspel, na opačnej strane po rýchlom prečíslení neskóroval z dorážky Tomala.

Majster sa dočkal v 15. minúte, po nahodení Haina okrúžil bránku Zuzin a rusnákovsky zasunul puk k bližšej žŕdke - 1:1. HKM v druhej tretine zvýšil svoje ofenzívne úsilie. V 23. min Mikúš zblízka trafil iba Melicherčíka, po strele Töröka sa zasa rozozvučala konštrukcia bránky. V 25. min to už Mikúšovi vyšlo, Zuzin nastrelil žŕdku a center tretieho útoku HKM upratal puk do odkrytej bránky. Výborný zápas hral Zuzin, v 32. min sa k nemu odrazil puk po akcii Viedenského a bekhendom upravil na 3:1 pre Zvolen.
Nováčik však nezložil zbrane. V 33. min ešte brankár Rahm s problémami vyrazil delovku Štraucha bez prípravy, no o štyri minúty neskôr už kapituloval po strele Černého po ľade, gól pripísali Giľákovi - 3:2. Spišiakom zachutilo, blízko k vyrovnaniu bol v úvode tretej časti Kuru, jeho strela iba tesne minula Rahmovu bránku. Z nájazdu neprekonal domáceho brankára ani Džugan. Hostí mohli nevyužité príležitosti mrzieť. V 52. minúte odskočili domáci opäť na rozdiel dvoch gólov, keď vylúčenie Džugana potrestal Jedlička. Nováčika to nezlomilo a ďalej hrýzol, veľkú šancu mal Kuru, Rahm vytiahol výborný zákrok lapačkou. Zvolenčania mohli prikrášliť skóre zásluhou Ullyho, proti bol Melicherčík.

Domáci si už víťazstvo postrážili, v závere spečatil výsledok gólom do prázdnej bránky Zuzin, ktorý tak zavŕšil hetrik.