Tabuľkoví susedia do televízneho súboja v rozdielnej forme

Autor: HKM Zvolen Dátum: 4.3.2021

Druhýkrát v sezóne pricestuje pod Pustý hrad bratislavský Slovan, súboj tretieho so štvrtým uvidíme na obrazovkách Sport 1. Prinesie štvrtý vzájomný súboj "rytierov" a "belasých" rozdielny výsledok?
 

Ak by totiž stávkari mali vybrať pre zápas týchto tímov konečný výsledok, s najväčšou pravdepodobnosťou by na tiket išlo 3:2 po samostatných nájazdoch. Otázne je však pre koho. Týmto pomerom sa totiž skončili predošlé tri, najprv v prospech Slovana, naposledy sa v nájazdoch zadarilo Zvolenčanom. Vo všetkých troch dueloch otvorili skóre Bratislavčania. Tým nečakaná trénerská výmena, zdá sa, viac uškodila, než pomohla, po štvorzápasovej sérii prehier ale v posledných dvoch kolách bodovali naplno. O náskok 0:4 po prvej tretine v Detve sa nakoniec museli strachovať (3:4), doma s Košicami to išlo o čosi hladšie (5:3). Z posledných štyroch zápasov vonku doniesol Slovan plný počet bodov. Prvú trojku síce po nevydarenej sérii opustil, ale pred piatou Nitrou si stále drží pohodlný deväťbodový náskok. 
 

Ten nemajú Zvolenčania, ktorých zakopnutie v Nitre stálo prepad o dve priečky. V posledných piatich zápasoch bodovali naplno iba raz, pričom iba prvýkrát v sezóne sa im nepodarilo bodovať druhýkrát po sebe. „Nemôžeme byť spokojní s výkonom. Dostali sme dva góly v priebehu minúty, ktoré rozhodli o výsledku. Druhá vec bola slabá realizácia našich šancí,” zaznelo v Nitre z úst trénera Oremusa. Najlepšie mužstvo na domácom ľade bude čeliť druhej najlepšej ligovej defenzíve a zároveň tímu, ktorý v doterajšom priebehu dovolil najmenej striel na svoju bránu, rozhodujúcimi faktormi tak aj dnes môže byť hra v nerovnovážnom stave a strelecká efektivita. Štyri strelené góly v posledných dvoch zápasoch zo spolu 72 pokusov a zároveň osem nevyužitých presiloviek, to je štatistika, ktorá určite dáva "rytierom" priestor pre zlepšenie. Tabuľka je nahustená a žreb pre Zvolenčanov náročný, veď do konca základnej časti budú čeliť popredným súperom ako Michalovce a Poprad, čaká ich aj pohronské derby či nepríjemná Detva. Každý bod sa vo vyrovnanom boji o čo najlepšiu východiskovú pozíciu do playoff počíta. 
 

Ako v poslednom súboji so Slovanom, tak aj dnes sa práve proti tomuto súperovi vracia do zostavy po zranení Marek Viedenský. Absentovať ale bude pre chorobu Miloš Kelemen, pričom nejde o ochorenie covid-19, hráč bol testovaný s negatívnym výsledkom a už v nedeľu by mohol opäť nastúpiť. Dobrou správou je, že Maroš Jedlička a Jozef Tibenský trénujú na ľade v zelených dresoch, zatiaľ teda bezkontaktne. V zelenom trénoval aj Dalibor Ďuriš, ktorý dnes ostáva mimo zostavy. 
 

Trénovali:

BRANKÁRI: Rahm, Trenčan, Heiskanen
 

OBRANCOVIA: Betker, Meliško, Ivan, Melancon, Hraško, Kubka, Hatala, Gajdoš
 

ÚTOČNÍCI: Bondra, Mikúš, McPherson, Nuutinen, Puliš, Zuzin, Stupka, Viedenský, Marcinek, Kolenič, Chlepčok, Babeliak, Ďuriš, Gubančok, Jedlička, Tibenský
 

ZRANENÍ A CHORÝ: Kotvan, Halama, Kelemen