Súpisku HKM posilní 19-ročný reprezentant Kašlík

Autor: HKM Zvolen Dátum: 10.6.2022

Ďalším hráčom, ktorý bude v novej sezóne pôsobiť v klube pod Pustým hradom je Matej Kašlík. Mladý útočník strávil posledné štyri sezóny v zahraničí a teraz ho čaká prvá skúsenosť s hokejom v Tipos extralige. 

Matej začínal s hokejom v rodnom Púchove, avšak pred sezónou 2018/2019 sa rozhodol pre odchod do švédskeho Malmö, kde odohral počas dvoch sezón dokopy 84 zápasov v kategóriách do 18 a 20 rokov. Jeho ďalšie kroky smerovali do kanadskej juniorskej ligy, kde hral ďalšie dve sezóny za Chicoutimi Saquenéens. V prvej sezóne kvôli pandémii odohral iba 14 zápasov, no v druhej sa už 182-centimetrový útočník bodovo rozbehol naplno a v 60 zápasoch si pripísal 58 bodov. Okrem toho má rodák z Púchova aj bohaté skúsenosti s reprezentáciou a zahral si aj na dvoch juniorských šampionátoch, kde bol jeho spoluhráčom ďalší mladý rytier Dávid Mudrák. Na tých posledných v decembri minulého roka stihol odohrať iba dve stretnutia, keďže sa turnaj bol zrušený kvôli pandemickej situácii. Majstrovstvá sveta juniorov sa ale predsa len odohrajú, no v nezvyčajnom letnom termíne, od 9. augusta. Budeme sledovať, či sa najnovšia zvolenská posila znova na šampionát prebojuje.

Medzi najväčšie prednosti 19-ročného útočníka patrí hra v strednom aj útočnom pásme, súťaživosť a jeho odhodlanie sa neustále zlepšovať. To si všimli minulé leto aj skauti Colorada, ktorí ho pozvali najskôr na ich nováčikovský kemp a následne aj na hlavný kemp tímu. Mladý ľavoruký útočník tak už vo svojej krátkej kariére stihol aj hlavný kemp NHL v tíme Colorada Avalanche, kde sa stretol aj s najväčšími hviezdami ligy, ako sú Nathan MacKinnon či Mikko Rantanen. Podľa jeho vlastných slov zanechal v kempe dobrý dojem a aj keď sa mu nakoniec nepodarilo vybojovať si nováčikovskú zmluvu, tak možno práve vydarená sezóna v drese HKM mu pomôže k ďalšej pozvánke do kempu NHL.