Súperom „rytierov“ budú Michalovce

Autor: HKM Zvolen Dátum: 31.1.2023

Zápas „rytierov“ proti michalovským „líškam“ sa mal pôvodne hrať v nedeľu 15. januára, deň pred tým však Zvolenčania nastúpili na Tehelnom poli proti Trenčínu v rámci Winter Games. Odložený duel tak uvidíme dnes večer na zvolenskom ľade ako jednu z troch dohrávok 29. extraligového kola.

Michalovské „líšky“ sa snažia zabezpečiť si priamy postup do playoff, v strede tabuľky bojujú o šiestu priečku a každý bod im bude dobrý. Z ostatných štyroch zápasov si ale pripísali iba štyri, čo sa Zemplínčanom samozrejme máli. Dnes teda možno očakávať, že budú vzdorovať do poslednej minúty.

Tím spod Pustého hradu sa prehrýza ťažším obdobím. Prehral tri posledné zápasy, vytratila sa strelecká produktivita aj herná pohoda. Všetko úsilie, ktoré hráči v zápasoch vynaložia vychádza nazmar a želaný efekt sa nechce dostaviť. Aj preto tréner Peter Oremus v piatok musel priznať, že Spišiaci si zo zvolenského ľadu odviezli tri body zaslúžene. Zvolenčania preto odvtedy usilovne pracovali na zlepšení po všetkých stránkach a dnes chcú nepriaznivú bilanciu ukončiť. „Musíme sa zmobilizovať tak, aby sme boli lepší, presadili sa v útočnom pásme a víťazili,“ zdôraznil lodivod HKM. Jedným z impulzov k želanej zmene by mohlo byť aj opätovné nasadenie gólmana Jakea Patersona do domácej bránky.

Pred zápasom sa v rámci pripomienky 90. jubilea zvolenského hokeja ani dnes nezabudne na jedného z niekdajších hráčov. Čestné buly po štátnej hymne SR vhodí bývalý obranca Peter Hričina. Od roku 1970, keď prišiel ako malý chlapec prvýkrát na zimný štadión pod Pustým hradom, zotrval na ňom okrem povinnej vojenčiny až do roku 1996, teda plných 24 rokov. Z toho rovnú polovicu obliekal dres A-mužstva, bol jeho kapitánom pri historickom postupe Zvolena do novovytvorenej extraligy a v súťažných zápasoch rozvlnil sieť za súperovými brankármi 47-krát. Po odchode do zahraničia získal majstrovské tituly v Chorvátsku a Srbsku, ďalší pridal už ako tréner zvolenského dorastu v roku 2012 a v tejto kategórii doviedol mladých „rytierov“ aj k bronzovým medailám. Člen historicky prvej zvolenskej hokejovej triedy zostal v pozícii trénera pri mládeži HKM až dodnes, pôsobil však aj na lavičkách prvoligových seniorských tímov Prievidze a Levíc.

 

HKM Zvolen – HK Dukla Ingema Michalovce v sezóne 2022/2023:

7. kolo: Zvolen – Michalovce  4:3 (0:2, 2:1, 2:0), góly HKM: Langkow 2, Viedenský, Marcinek

18. kolo: Michalovce – Zvolen  2:3 sn (1:1, 1:0, 0:1, 0:0), góly HKM: Viedenský, Sideroff, Zuzin

29. kolo: Zvolen – Michalovce  31. 1. 2023, 18:00 hod.