Saracino chce vyhrať titul. Preto je vo Zvolene

Autor: HKM Zvolen Dátum: 21.9.2021

V novej sezóne sa predstaví v drese Zvolena aj 29-ročný legionár Nick Saracino. Útočník, ktorý odohral 78 zápasov v AHL má pomôcť zvolenskému mužstvu v obhajobe majstrovského titulu. Netají sa tým, že pre neho je najdôležitejší tímový úspech. Pozornejším hokejovým fanúšikom je možno priezvisko Saracino povedomé, Nickov starší brat Chris totiž v sezóne 2013/2014 odohral sezónu v drese bystrických „baranov“.

V nasledujúcich riadkoch sa dočítame, prečo sa rodák zo St. Louis stal „rytierom“, ale aj aké sú jeho očakávania pred nadchádzajúcou sezónou. 

 

Na úvod základná otázka - prečo ste sa rozhodli zamieriť do Európy a prijať ponuku z HKM?

Zvolen vyhral v predchádzajúcej sezóne titul a bol úspešný aj v minulosti. Chcel som šancu vyhrať ligu a v HKM som pre to videl najväčšiu príležitosť. Počul som skvelé veci o klube a meste od rôznych hráčov, takže to bola ideálna kombinácia.

Ako hodnotíte svoju poslednú sezónu v Jacksonville?

Osobne verím, že som mal dobrú sezónu. Bolo v nej kvôli pandémii veľa výziev v podobe presúvania, rušenia zápasov a každodenného testovania. Ale aj napriek týmto neistotám sa mi podarilo ostať celú sezónu konzistentný. Vždy sa chcem zlepšovať a teším sa na príležitosť, ktorú mám teraz vo Zvolene.

Vo Zvolene a v tíme ste už niekoľko týždňov. Stačilo to na aklimatizáciu?

Tím a personál, s ktorými pracujem, sú skvelí. Pomáhajú mi vo všetkom, čo potrebujem, a sú veľmi ohľaduplní.  Ukazuje sa, prečo minulú sezónu boli takí úspešní.

V Binghamtone ste hrali aj s Mariánom Studeničom. Boli ste v kontakte s ním alebo so svojim bratom Chrisom, keď ste sa rozhodovali podpísať zmluvu na Slovensku?

So Studeničom som sa nerozprával, ale môj brat mi poskytol skvelý zdroj informácií. Hovoril o lige a kraji veľmi pozitívne, takže mi to uľahčilo rozhodovanie.

Skaut Zvolena Patrik Ryba vás popísal ako všestranného hráča so skvelým korčuľovaním, ktorý dokáže hrať na centri aj na krídle. Stotožňujete sa s týmto vyjadrením?

Áno, bol som vždy hráčom, ktorý hrá tam, kde ho tím potrebuje. Nie je pre mňa dôležité, kde v zostave hrám, ak tým pomáham svojmu mužstvu.

Čo vás najviac lákalo pri odchode do Európy?

Myslím si že úspech, ktorý tu mali moji bývalí spoluhráči. Liga je konkurencieschopná, s kvalitným hokejom a teším sa na výzvy v budúcej sezóne.

Na Slovensku trénujete a hráte už niekoľko týždňov. Vyhovuje vám väčší európsky ľad?

Rozdielna veľkosť ľadu je pre mňa najväčšia zmena. Je tu viacej priestoru na hranie s pukom. Stále si na to zvykám, ale každým zápasom sa cítim komfortnejšie.  Myslím, že to pomôže mojej hre, len to chce čas.

Aké sú vaše očakávania od sezóny?

Samozrejme, vyhrať titul.

Čo robíte, keď máte deň voľna?

Rád poznávam nové miesta. Prechádzam sa po meste a skúšam nové reštaurácie a kaviarne. Taktiež navštevujem  mestá v okolí, ak mám čas.

Počuli si už o Pustom hrade? 

Áno, so spoluhráčmi sme ho navštívili pred pár týždňami. Bolo veľmi zaujímavé učiť sa o jeho histórii. Bol to krásny výhľad, snáď sa tam čoskoro pozriem znovu.

Vo Zvolene budete nosiť číslo 18. Prečo?

Na vysokej škole som nosil toto číslo a zažil som tam skvelé štyri roky. Takže, keď mi povedali, že je voľné, bola to pre mňa jasná voľba.

Čo by ste odkázal fanúšikom HKM?

Chcel by som im poďakovať za pretrvávajúcu podporu v týchto ťažkých časoch. Pracujeme veľmi tvrdo, aby sa nám podarilo obhájiť titul pre toto mesto a potešiť ich.