Rytieri pred druhým semifinále naďalej v plnej sile

Autor: HKM Zvolen Dátum: 14.4.2021

Kurz na stav 2:2 po 60-tich minútach a následné nájazdové rozuzlenie by už mal byť v týchto zápasoch poriadne nízky. Taký priebeh malo totiž aj štvrté z piatich stretnutí Zvolena so Slovanom v tejto sezóne. Prvá semifinálová výhra ostala pod Pustým hradom.

V šiestej sérii samostatných nájazdov sa o to postaral Mikko Nuutinen, ktorý v rozstrele premenil oba svoje pokusy. Fínsky útočník tak potvrdil štatistiku najúspešnejšieho nájazdového strelca tejto sezóny. „Zvyčajne chodím ako druhý strelec, takže predtým odsledujem brankára a potom sa rozhodnem. Dnes som mal šťastie a uvidíme, čo bude zajtra," skromne hodnotil svoj počin šikovný krídelník. 

Jeho tím išiel do vedenia v 13. minúte, skóre zápasu aj série otvoril obranca Ivan svojím prvým seniorským gólom v playoff. Na množstvo nevyužitých šancí z prvej tretiny doplatili domáci v závere druhej, keď inkasovali vo vlastnej presilovke. Deväť sekúnd pred sirénou zakončil únik po vzhadzovaní v obrannom pásme Harris. Zvolenčania v tejto presilovke predsalen skórovali, v 41. minúte presne mieril Melancon. Slovanistom sa podarilo vyrovnať aj druhýkrát, postaral o to v 55. minúte presilovkovým gólom Meszároš. O víťazovi rozhodli po 20-minútovom predĺžení až nájazdy. Robin Rahm si v domácej bráne pripísal 41 úspešných zákrokov. 

„Zápas bol výborný. Kvalita nechýbala ani na jednej strane. V hre piatich proti piatim sme boli lepší, chýbal nám len gólik navyše. Rozhodla napokon viera mojich chlapcov do poslednej chvíle. Naše víťazstvo je zaslúžené. Urobili sme dôležitý prvý krok. V druhom zápase musíme byť agresívnejší a nerobiť chyby,“ hodnotil výhru svojho tímu tréner Peter Oremus.

Svoj pohľad pridal aj gólový strelec Michal Ivan: „Som rád, že mi to tam padlo a hlavne, že sme uspeli ako tím. Mrzia nás zbytočné vylúčenia na konci tretej tretiny, inak sme boli lepší v zápase. Rozhodli napokon nájazdy, Mikko Nuutinen má nájazdy perfektne zvládnuté a to aj potvrdil. Tento prvý zápas je dôležitý, potvrdilo sa to. Verím, že sme získali psychickú výhodu.“

Zápas bol poriadne dlhý a oddych krátky, Marek Viedenský ale verí, že úspešný vstup do série prinavráti sily jeho tímu rýchlejšie: „Regenerácia je vždy ľahšia, keď vyhráte. Som rád, že sme to vybojovali, aj keď po nájazdoch, ale prvý výhra je doma. Verím, že sme si dostatočne oddýchli a dnes na to nadviažeme. Celý zápas bol vyrovnaný. Šancí sme mali dostatok, len ich musíme premieňať, potom to budeme mať ľahšie. Stále sa sústredíme na seba a našu prácu. Celú sezónu sme spolu hrali vyrovnané zápasy, naozaj záleží na maličkostiach. Brankári chytali výborne a držali svoje tímy. Ktovie, dokedy by zápas trval nebyť nájazdov," hovorí zvolenský center. 

Rytieri absolvovali dopoludnia krátke rozkorčuľovania, niektorí hráči zvolili v rámci aktívnej regenerácie posilňovňu či prácu s fyzioterapeutom. Tréner Oremus aj pred druhým zápasom disponuje kádrom v plnej sile a víťaznú zostavu meniť neplánuje. 

Druhý zápas odvysiela v priamom prenose od 17:45 Dvojka.