Puliš, Zuzin a Hraško rytiermi aj v novej sezóne

Autor: HKM Zvolen Dátum: 9.6.2021

Už od začiatku prípravy na novú extraligovú sezónu môže tréner Peter Oremus počítať s oporami tímu, útočníkmi Radovanom Pulišom a Petrom Zuzinom a so zadákom Petrom Hraškom. Pod Pustým hradom plánujú naďalej stavať na odchovancoch HKM, a práve okolo trojice šampiónov z rokov 2013 a 2021 sa bude tvoriť kostra tímu pre novú sezónu.

Obhajca titulu nemieni podliezať vysoko nastavenú latku a takáto výzva tiež ovplyvnila rozhodnutie tria ambicióznych zvolenských „rytierov“ hájiť červeno-modré farby materského klubu aj v novej extraligovej sezóne.

„Mal som s HKM dohodu na dve sezóny s víziou, že chcem s klubom vyhrať titul. Podarilo sa to hneď v prvom roku zmluvy a pokračujem ďalej, aj keď som mal nejaké ponuky zo zahraničia. Mne aj mojej rodine sa vo Zvolene páči, máme to blízko k rodičom a riešime aj ďalšie osobné veci do budúcnosti. Na najbližšie mesiace je teda pre mňa, moju manželku a dcérku rozhodnuté,“ prezradil kapitán majstrovského tímu, ktorý v minulej sezóne nazbieral v 40-tich zápasoch 43 bodov, keď sa 17-krát dokázal presadiť strelecky a pridal aj 26 asistencií. K ambíciám svojho tímu v nasledujúcej sezóne Radovan Puliš ešte dodal: „Všetci tí, čo sme tu zostali, máme jasno v tom, že chceme ísť zase čo najvyššie. Ale o cieľoch ešte bude čas rozprávať.“

Ochotu pokračovať v materskom klube potvrdil aj 30-ročný útočník Peter Zuzin. Skúsený forward, ktorý v majstrovskej sezóne 2020/2021 nastúpil v 58-mich dueloch a zaznamenal 12 gólov a 30 asistencií, priblížil, prečo odolal volaniu iných klubov: „Tých dôvodov môjho zotrvania vo Zvolene bolo niekoľko. Zostáva tu viacero hráčov zo skvelého majstrovského kolektívu, pokračujú tréneri, ktorí dokážu mužstvo doviesť na vrchol a v klube sú pre hráčov vytvorené výborné podmienky.  Navyše v neposlednom rade som tu doma, mám tu všetko čo potrebujem.“

Jedným z pilierov majstrovskej obrany bol spoľahlivý Peter Hraško. Spolu so svojou dvojičkou z obrany, Branislavom Kubkom, boli jedinými hráčmi HKM, ktorí odohrali plnú porciu 64 zápasov v sezóne. „Železný muž“ s číslom 32 si v skončenom úspešnom ročníku pripísal do štatistík 20 bodov za 7 gólov a 13 prihrávok. „Funkcionármi Zvolena som bol spolu s niektorými ďalšími hráčmi oslovený už počas playoff. Hoci som mal aj iné ponuky, mojou prioritou bolo zostať doma. V novej sezóne chceme znova vytvoriť víťaznú super partiu a ako tím čo najviac vyhrávať,“ prezradil 29-ročný obranca.