Prvýkrát v sezóne hráme na ľade Trenčína

Autor: HKM Zvolen Dátum: 28.11.2021

Pandemická situácia sa, bohužiaľ, zhoršila natoľko, že bol vyhlásený núdzový stav a to znamená zákaz vstupu fanúšikov na štadióny. Pre Trenčín to bude prvýkrát v sezóne, čo bude hrať pred úplne prázdnymi tribúnami.  

Rytieri hrali v piatkovom kole doma proti Novým Zámkom ťažký zápas, no nakoniec ostali 3 body pod Pustým hradom. Stretnutie sa hralo už bez fanúšikov a bolo to vidieť aj na hre tímov. Začiatok bol veľmi vlažný, nevideli sme veľmi atraktívny hokej a domácich nemal kto hnať dopredu. Góly začali padať až v druhej polovici zápasu a prvé dva si pripísali Nové Zámky. Zverenci trénera Oremusa mali síce navrch, no vytúžený gól prišiel až na konci druhej tretiny, keď strelu Haina tesne pred brankárom tečoval Patrik Marcinek a pripísal si gól v druhom zápase po sebe. V poslednej tretine boli hráči HKM znovu aktívnejší, čo prinieslo presilovku o dvoch hráčov a od modrej sa presadil najproduktívnejší obranca Zvolena Jérémy Roy. Posledným gólom zápasu bolo krásne sólo Zuzina, ktorý zobral puk na vlastnej modrej a dokľučkoval s ním až za chrbát brankára Bakalu. Rytieri si už zápas postrážili a momentálne s 39 bodmi obsadzujú 3. miesto v tabuľke. Trenčín sa v tejto sezóne trápi a s 23 bodmi je až na 7. pozícii v tabuľke. Klub si to uvedomuje, a preto privítal dve posily z Bratislava Capitals. Menovite útočníka Denisa Hudeca a obrancu Martina Chovana, avšak v doterajších troch zápasoch sa zatiaľ ani jeden z nich bodovo nepresadil.

Prvý vzájomný zápas týchto dvoch tímov v sezóne si asi pamätá veľa fanúšikov. V zápase pod Pustým hradom si domáci vybojovali náskok 4:0, no nakoniec z toho bola dráma do posledných minút a konečný výsledok bol „iba“ 4:3 pre HKM. Tento zápas bol aj premiérou legionára Petera Kriegera v našom drese a hneď sa aj bodovo presadil. A presadzuje sa doteraz, pretože bodoval zatiaľ v každom z 11 zápasov v našej extralige. Aj ďalším legionárom sa veľmi darí. Kirill Diakov vedie mužstvo v štatistike +/- s 10 plusovými bodmi a v tejto štatistike patrí ruskému obrancovi momentálne dokonca 5. miesto v celej lige. Najviac odchytaných zápasov v súťaži má stále jasná jednotka rytierov Robin Rahm, ktorý si zrejme neoddýchne ani v najbližších dňoch vzhľadom na absenciu Trenčana. Švédskemu gólmanovi momentálne patrí s 91,35 % úspešnosťou zákrokov 5. miesto medzi brankármi, ktorí odchytali aspoň 10 zápasov.

Počas reprezentačnej pauzy to vyzeralo, že sa situácia ohľadom zranení zlepšila. Bohužiaľ, nie je to tak a po utorkovom zranení kapitána Puliša sme prišli v piatok aj o Diakova. Ruský obranca bol tvrdo narazený na mantinel a do zápasu sa už nevrátil. O jeho stave budeme viac informovať budúci týždeň, no momentálne je posudzovaný na týždennej báze. Dopoludňajšieho tréningu sa zúčastnili aj brankár Šimo a obranca Hudec zo Žiaru nad Hronom. 
Aspoň malou náplasťou bol návrat Mareka Viedenského po prekonaní koronavírusu. „Bol som celkom v pohode, určite aj preto, že som dvakrát zaočkovaný. Prvé dva dni som mal teploty okolo 38 stupňov, potom to bolo lepšie. Našťastie, aj rodinka to prežila bez problémov. No desať dní som nič nerobil. A teraz to budem musieť doháňať.“
 

Posudzovaný na dennej báze: A.Trenčan

Posudzovaní na týždennej báze: J. Meliško, J. Sládok, R. Puliš, K. Diakov

Dlhodobo zranený: 
 

Hráči na dopoludňajšom tréningu:
Rahm, Šimo – Kotvan, Hain, Roy, Barcík, Kubka, Hraško, Hudec – Viedenský, Krieger, Mikúš, Marcinek, Zuzin, Jedlička, Leskinen, Pierog, Stupka, Saracino, Török, Csányi