Pribudol Mikúš, obrana bez zmien

Autor: HKM Zvolen Dátum: 17.1.2021

Zatiaľ päť tímov Tipos Extraligy strelilo v tejto sezóne sto gólov. Dva sa stretnú v nedeľu na štadióne Pavla Demitru vo vzájomnom súboji.

Trenčianska Dukla, akutálne usadená na ôsmej priečke, bodovala štyrikrát po sebe, z toho trikrát víťazne. Naposledy vynulovala Košičanov na ich ľade a po výhre 0:3 tak dotiahla tabuľkového suseda na rozdiel bodu. Čisté konto vychytal Connor LaCouvee. Štvrtá najlepšia ofenzíva súťaže nadelila v posledných štyroch dueloch súperom spolu 21 gólov. Uvidíme súboj druhých najlepších presiloviek proti najlepším oslabovkám, ktoré patria Trenčínu (88,13 %). Najčerstvejšou posilou tímu je 30-ročný kanadský útočník Kruise Reddick, ktorý stihol v šiestich zápasoch dvakrát skórovať a dvakrát asistovať. Ešte pred ním získala Dukla zaujímavú postavu v podobe skúseného fínskeho obrancu, bývalého reprezentanta a dvojnásobného víťaza KHL Janneho Jalasvaaru. Lídrom trenčianskej produktivity je jeden z najpozitívnejších zjavov doterajšieho priebehu sezóny, 20-ročný odchovanec Dukly Oliver Okuliar. S 12 gólmi a 32 bodmi v 27 zápasoch je mladý krídelník zároveň najlepším strelcom tímu. Do zostavy sa už vrátil Peter Sojčík, ktorý pauzoval veľmi dlho, dva zápasy už odohral aj Tomáš Starosta. Mimo hru stále boli Sládok, Bokroš, Jalasvaara, Krajč, Jozef Švec, či Ďurina.

Po septembrovej výhre v Trenčíne v rámci Kaufland Cupu (3:4pp) zdolali Zvolenčania Trenčín aj v dvoch ligových zápasoch, a to doma 5:3 a vonku 2:3. Víťaznú sériu v novom roku natiahli v Liptovskom Mikuláši na číslo šesť, pričom každá z výhier sa zrodila u súperov. Na prvý Poprad strácajú "rytieri" stále len jeden bod a majú zápas k dobru. Gólovo sa v posledných zápasoch darilo mladým útočníkom, keď sa presadili Maroš Jedlička či Ján Chlepčok, naposledy v Mikuláši prvýkrát medzi seniormi aj Nikolas Gubančok. Pomohol návrat Allana McPhersona s Milošom Kelemenom a v Trenčíne môže tréner Peter Oremus počítať po zranení aj s ďalšou ofenzívnou oporou Jurajom Mikúšom. Mimo hru tak stále ešte ostávajú Václav Stupka, Radovan Puliš a Marek Viedenský, navyše bude pre zranenie pauzovať aj Maroš Jedlička. Siedmym obrancom je Jakub Meliško, trinástým útočníkom Dalibor Ďuriš. Do brány ide Robin Rahm. Káder cez víkend opustil juniorský obranca František Gajdoš, ktorý s klubom rozviazal zmluvu po vzájomnej dohode.

Predpokladaná zostava:

OBRANA

Betker - Kotvan

Ivan - Melancon

Hraško - Kubka

Meliško

ÚTOK

Bondra - Zuzin - Kelemen

McPherson - Mikúš - Nuutinen

Marcinek - Halama - Tibenský

Kolenič - Gubančok - Chlepčok

Ďuriš