Preview 3. zápasu finále

Autor: HKM Zvolen Dátum: 3.5.2021

Zvolenčania si do Popradu priviezli vedenie 2:0 na zápasy. Finálová séria pokračuje tretím a štvrtým zápasom v pondelok a utorok o 18:00. Zápasy v priamom prenose od 17:45 odvysiela Dvojka.

 

Z TÁBORA RYTIEROV

Čo si však zvolenský tím nepriviezol, sú dve ofenzívne opory. Petrovi Zuzinovi a Radovanovi Pulišovi pre zranenia sezóna predčasne skončila.

Zuzin utrpel v prvom finálovom zápase zlomeninu zápästia, kapitán Puliš si z druhého zápasu odniesol viacpočetné zlomeniny tvárového skeletu a nosa. Momentálne je po úspešnej operácii. HKM Zvolen v tejto súvislosti podal podnet na DK SZĽH za zákrok popradského obrancu Petra Ulrycha.

Miesto Puliša a Zuzina by tak mal kapitánske C-čko obliecť Juraj Mikúš. 

Tretí finálový zápas pre chorobu vynechá aj Miloš Kelemen. V jeho prípade však nejde o COVID-19, hráč bol testovaný s negatívnym výsledkom. Prvýkrát v playoff sa tak objaví v zostave juniorský útočník Dalibor Ďuriš spolu s Marcom Halamom.

 

PRVÉ DVA ZÁPASY

Gólovo bohatý úvodný dvojzápas priniesol spolu 15 gólov. Domáci zakaždým otáčali stav 1:2 po prvej tretine. V oboch zápasoch sa na ich strane blysoch dvojgólový strelec, ktorý sa postaral o víťazný gól.

V prvom zápase to bol Stupka, ktorého zásah z 57. minúty bol víťazný. Výhru 5:3 spečatil do prázdnej brány McPherson.

Dvojgólového strelca našli Zvolenčania aj o deň neskôr, tentokrát ním bol Bondra. Najproduktívnejší z "rytierov" a najlepší strelec sa presadil vôbec prvýkrát v playoff. Gólom do šatne v závere prvej tretiny znížil na 1:2, o výhre 4:3 potom rozhodol v 6. minúte predĺženia. 

Veľké straty v ofenzíve utrpela aj druhá strana. Od začiatku finále sa v zostave Popradu neobjavil Handlovský, "kamzíci" navyše v priebehu prvých zápasov prišli o najproduktívnejšie duo Haščák-Skokan, ktorých štart v ďalšom priebehu je otázny. Spomenutá trojica doteraz spolu nastrieľala 91 z 223 popradských gólov. 

V presilovkách sa zatiaľ o niečo lepšie darí Zvolenčanom, ktorí však využili len jednu zo šiestich. Poprad ani jednu z piatich.

Oba tímy nazbierali zhodne 41 trestných minút. 

Vhadzovania sú v prospech Popradu 52,85 %.

Strelecky aktívnejší bol Zvolen v pomere 84:58. 

Zvolenský Robim Rahm zaznamenal 89,66 % úspešnosť zákrokov, popradskí gólmani Tomáš Vošvrda (1. zápas) a Peter Hamerlík (2. zápas) spolu 90,48 %.

 

PRED TRETÍM ZÁPASOM

Marek Viedenský: „Sme síce o niečo bližšie, keďže sme vyhrali prvé dva zápasy. Stále však musíme vyhrať ďalšie dva zápasy. Máme to dobre rozbehnuté, ale nesmieme sa upokojiť. Poprad nám to nedá zadarmo, aj oni chcú vyhrať. Proti Michalovciam takýto stav otočili, ale verím, že my si to nenecháme vziať. Do Popradu pôjdeme s tým, aby sme boli rovnako nastavení, ako pred domácimi zápasmi. V hre piatich proti piatim sme silní. Potrebujeme si udržať tento štandard a možno ešte trochu pridať. Štandardné situácie ako presilovky a oslabenia sú však tiež dôležité. Kto ich zvládne, má väčšiu šancu uspieť aj v celom zápase. Nám presilovky momentálne nejdú, ale možno zapneme vtedy, keď to budeme najviac potrebovať. Človek vie, že takáto šanca sa už nikdy nemusí zopakovať. Tak to máme nastavené. Dávame do toho všetko. Každý rok chce človek vyhrať, to je motivácia, pre ktorú hráme hokej. Nehrám len preto, aby som hral, ale aby som víťazil."

Celý rozhovor s útočníkom Zvolena nájdete TU