Pred piatym zápasom semifinále

Autor: HKM Zvolen Dátum: 20.4.2021

Zvolenskí rytieri môžu v stredu na domácom ľade urobiť posledný víťazný krok v semifinálovej sérii.

Víkendová bratislavská misia im vyšla na výbornú, v hlavnom meste pre seba ukoristili obidva zápasy. Na sobotnú výhru 5:2 nadviazali o deň neskôr výsledkom 4:2, ktorý znamená ich vedenie v sérii 3:1. Rovnako ako deň predtým, aj vo štvrtom zápase Zvolenčania potvrdili výhru gólom do prázdnej brány. Väčšiu drámu však priniesol záver nedeľného duelu, v ktorom za Rahmom už niekoľkýkrát v zápase zvonila tyčka. Tú si však švédsky gólman v službách HKM postavil dobre, a tak sa tretie predĺženie v tejto sérii nekonalo. 

Slovanisti vo štvrtom zápase opäť ťažili z výborných presiloviek, v ktorých strelili oba svoje góly, pričom v sérii využili početnú výhodu doteraz osemkrát a iba raz sa počas 60 minút presadili v rovnovážnom stave. S úspešnosťou 31,58 % patrí zatiaľ "belasým" semifinálové prvenstvo v presilovkách.

Naproti tomu Zvolenčania využili iba dve z 20 doterajších presiloviek a oslabeniam sa potrebujú vyvarovať, ich úspešnosť 68,42 % a 6 gólov z 19 oslaboviek predstavuje najhoršiu semifinálovú bilanciu.

Doterajšia strelecká aktivita v sérii hovorí v prospech Zvolena 160:155, vhadzovania sú na strane Slovana (55,44 %).

Hromadná šarvátka po záverečnom hvizde štvrtého zápasu spôsobila, že v ňom rozhodcovia rozdali spolu 107 trestných minút. Domácim nestačila ani lepšia úspešnosť vhadzovaní (60 %) a väčšia strelecká aktivita (33:24). Robin Rahm úspešne pokryl 93,94 % slovanistických pokusov. Ako jediný brankár doteraz odchytal všetky semifinálové zápasy svojho tímu, spolu v nich zaznamenal úspešnosť 94,38 %.

Prvé semifinálové góly strelil Mikúš, ktorý skóroval dvakrát, víťazný zásah na 3:2 si pripísal Kelemen. Po jednej asistencii zaznamenali McPherson a Nuutinen, ktorí sú so 6 bodmi najproduktívnejšími hráčmi semifinále. Jeho najlepším strelcom je s tromi gólmi útočník Slovana Brendan Ranford, ktorý skóroval aj v nedeľu a svoje tri góly zmestil do posledných troch zápasov.

Sobotná výhra Zvolena 5:2 znamenala, že vôbec prvýkrát v sezóne neskončil vzájomný zápas týchto súperov jednogólovým rozdielom. 

Vo štvrtom zápase išiel Slovan prvýkrát v sérii do vedenia, v 3. minúte otvoril skóre v presilovke Ranford. 

Oba bratislavské zápasy vynechali Radovan Puliš a T.J. Melancon. Zvolenský kapitán nedohral druhý zápas série, odvtedy nútene pauzoval, v stredu dopoludnia však už trénoval s tímom. Kanadský obranca pre zranenie v hornej časti tela odstúpil z tretieho zápasu a momentálne na ľade netrénuje. 

Piaty zápas série so začiatkom o 19:00 odvysiela v priamom prenose od 18:45 Dvojka.