Pre „rytierov“ začala druhá časť prípravy

Autor: HKM Zvolen Dátum: 25.7.2022

Po trojtýždňovej prestávke vyplnenej aktívnym oddychom, sa v pondelok ráno zišli hokejisti Zvolena na začiatku druhej, predsúťažnej fázy prípravy. Po prvom, zahrievacom tréningu, pod vedením kondičného trénera Richarda Pinku sú na utorok naplánované testy pripravenosti a v piatok už prvý tréning na ľade.

„Zišli sme sa tu, aby sme odovzdali zvolenskému klubu maximum a držali sa po celý čas v popredí tabuľky,“ prehovoril na úvod smerom k hráčom tréner Peter Oremus. „Budem od každého vyžadovať zodpovedné plnenie povinností a vysoké nasadenie od prvého tréningu a prvého prípravného zápasu až do konca sezóny, v ktorej chceme byť úspešní. Zvolen má svoje meno a musíme počítať s tým, že každý súper sa na nás bude chcieť vytiahnuť,“ zdôraznil skúsený kormidelník a svojim zverencom pripomenul: „Majte na pamäti, že kvalitné výkony pomôžu nielen k dosiahnutiu tímového úspechu, ale aj vám pri vyjednávaní zmlúv na ďalšie sezóny.“

Hlavný tréner HKM Peter Oremus sa bude musieť dva týždne zaobísť bez Andreja Kmeča, ktorý odcestuje v utorok v pozícii asistenta trénera s reprezentáciou do 18 rokov na Hlinka Gretzky Cup do Kanady. Turnaj nádejí potrvá do 6. augusta a z rytierskeho tábora sa ho zúčastní aj obranca Samuel Barcík. Okrem neho zatiaľ chýba v príprave tiež Maroš Jedlička, ktorý napriek dlhodobej absencii po operácii kolena chce zabojovať o účasť na MS U20 a s rovnakou ambíciou je vo výcvikovom reprezentačnom tábore „dvadsiatky“ ďalší útočník HKM Matej Kašlík.

V tomto týždni sa pod Pustým hradom očakáva aj príchod zámorských hráčov, keďže všetci majú zabezpečené letenky tak, aby sa najneskôr o týždeň mohli hlásiť trénerovi. „Myslím si, že ak má niekto zmluvu s klubom od 1. augusta, tak v ten deň by už mal byť na mieste. Verím teda že sa tak stane, i keď príchod hráčov môžu ovplyvniť rôzne faktory,“ podotkol Peter Oremus.