Po úspešnej sérii potvrdiť silu v domácom prostredí

Autor: HKM Zvolen Dátum: 22.1.2021

Sériu zápasov s bodovým ziskom natiahli Zvolenčania od začiatku roka už na číslo osem a predĺžiť ju chcú doma, kde sú doposiaľ najúspešnejším tímom. 

Po troch prehrách v nájazdoch zaznamenala Nitra mierny tabuľkový prepad, aktuálne jej patrí štvrtá priečka. Až päť z jej posledných šiestich zápasov dospelo minimálne do predĺženia, avšak len v jednom prípade boli Nitrania nakoniec úspešní. Pred mužstvom trénera Antonína Stavjaňu stojí neľahká úloha, zastaviť rozbehnutého lídra tabuľky. Pomôcť k tomu majú aj nové kanadské posily v útoku- Liam Finlay a Mathieu Foget. Finlay v utorok nastúpil prvýkrát, Foget si už stihol v troch zápasoch pripísať gól a asistenciu. Spolu s nimi mužstvo posilnil americký obranca Wyatt Ege, ktorý má na konte rovnakú bilanciu ako Foget. Nitrania prebrali po Zvolene status mužstva s najlepšími ligovými presilovkami, ich aktuálna úspešnosť je 23,02 % a spolu so Zvolenom nastrieľali druhý najvyšší počet gólov- 107. Najproduktívnejším hráčom tímu je Marek Slovák (12+22), najlepším strelcom jeho menovec a parťák z útoku Marek Tvrdoň (14+19).

Nad očakávania zvládnutá séria u súperov vystrelila "rytierov" na čelo tabuľky. Zakončili ju trojbodovým úlovkom v Miškovi po výhre 2:3. „Boli to náročné cesty, išli sme do Košíc, Michaloviec či Miškovca. Všetko minimálne trojhodinové cesty. Mali sme veľa zranených, ktorých sme museli zastúpiť my, mladíci. Zvládli sme to ale výborne a zrejme nikto nečakal, že donesieme toľko bodov," tešil sa útočník Ján Chlepčok. Kým v nedeľu opäť vycestujú von, čaká ich doma nitrianska prekážka. Tú už na svojom štadióne v tejto sezóne dokázali pokoriť, naposledy sa tak stalo po nájazdoch 4:3. V prvom vzájomnom duely zase využili domáce prostredia Nitrania v pomere 3:2. V pomere odohratých zápasov a získaných bodov sú Zvolenčania zatiaľ najlepším tímom v domácom prostredí. 

Obranné dvojice ostávajú nezmenené, siedmym obrancom je Jakub Meliško. K miernym posunom došlo v útoku, kde sa po drobnom zranení vracia po dvoch zápasoch Maroš Jedlička. Juniorský reprezentant si opäť vyskúša pozíciu prvého centra, kde už predtým nastúpil v troch januárových zápasoch. Vystrieda tam Petra Zuzina, ktorý sa presunie do druhého útoku na miesto Mikka Nuutinena. Trinástym útočníkom je Ján Chlepčok, v bráne dostane prednosť Robin Rahm.

Predpokladaná zostava:

OBRANA

Betker - Kotvan

Ivan - Melancon

Hraško - Kubka

Meliško

ÚTOK

Bondra - Jedlička - Kelemen

McPherson - Mikúš - Zuzin

Stupka - Halama - Nuutinen

Marcinek - Tibenský - Kolenič

Chlepčok