Pilotný projekt "Návrat fanúšikov" pokračuje

Autor: HKM Zvolen Dátum: 3.5.2021

Pilotný projekt "Návrat fanúšikov" na základe komunikácie klubu HKM Zvolen s konzíliom odborníkov (ÚVZ SR, p. Koščálová, p. Klempa - BMC SAV) môže, na rozdiel od pôvodných plánov, pokračovať aj pri prípadnom predĺžení finálovej série Kaufland playoff Tipos Extraligy v mierne zmenenej forme, než tomu bolo predošlé finálové zápasy. 

Divákom, ktorí sa zúčastnili prvých dvoch zápasov vo Zvolene, by mal kontrolný test na 8. deň od podujatia slúžiť ako vstupný test na prípadný piaty zápas (6. 5. 2021), pokiaľ by sa ho rozhodli zúčastniť. 

Je tu však jedna zmena. V zmysle vyhlášky ÚVZ SR č. 199, ktorá je v platnosti od 3. mája 2021, nie je nutné absolvovať kontrolný test po prípadnom piatom zápase finálovej série. Negatívny výsledok AG testu v deň zápasu by bolo možné nahradiť potvrdeniami o nasledovných skutočnostiach:

1. Osoba bola zaočkovaná druhou dávkou mRNA vakcíny proti COVID-19 a od udalosti uplynulo viac ako 14 dní

2. Osoba bola zaočkovaná prvou dávkou vektorovej vakcíny proti ochoreniu COVID-19 a od tejto udalosti uplynuli viac ako 4 týždne

3. Osoba je viac ako 14 dní po prvej dávke očkovania proti COVID-19 (mNRA alebo vektorová vakcína), ak bola prvá dávka očkovania podaná v intervale do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19

4. Osoba prekonala ochorenie COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami

5. Ide o osobu do veku 10 rokov

Pripomíname, že účastník podujatia za kloktacie testy NEPLATÍ , tie sú čerpané z pilotného projektu.

Pre účastníkov prípadného piateho zápasu by boli naďalej platné všetky opatrenia a pokyny vo vnútri štadióna rovnako, ako tomu bolo počas predošlých zápasov.

V tejto súvislosti dávame do pozornosti nesprávne interpretované skutočnosti v článku článok Šport.sk, ktorý je však informačne neúplný a zavádzajúci. 

Cena vstupenky pre fanúšikov, ktorí si zakúpili vstupenku aj na prvý dvojzápas je 30€ v 1. kategórií a 20€ v 2. kategórií. Ceny pre ostatných záujemcov sú 25€ resp. 35€.

Testovanie kloktacimi testami budú prebiehať na zimnom štadióne v prieatoroch pokladní v stredu 5. 5. 2021 v čase 07:00 - 10:45.