Ofenzívu HKM posilní Cole Ully

Autor: HKM Zvolen Dátum: 8.7.2021

Pre sezónu 2021/2022 angažovali Zvolenčania tretieho legionára. Je ním 26-ročný krídelník Cole Ully, ktorý prichádza s vizitkou najproduktívnejšieho hráča South Carolina Stingrays, štartujúceho v ECHL. Rodák z Calgary sa so svojím tímom prebojoval až do finále playoff, zo zisku Kelly Cupu sa však tešil súper z Fort Wayne po výhre 3:1 v sérii. Napriek tomu bola pre Ullyho uplynulá sezóna, ktorú ukončil štvrtý finálový duel až v piatok 2. júla, štatisticky najvydarenejšou v jeho doterajšej profesionálnej kariére. V 68-mich zápasoch nazbieral 72 bodov za 28 gólov a 44 asistencií, v decembri 2020 získal aj klubové ocenenie Hráč mesiaca (Stingrays video: https://www.stingrayshockey.com/en/video/2021/1/december-who-s-hot-player-of-the-month-cole-ully-U7LmZzlL).

Nováčik medzi zvolenskými „rytiermi“ brázdil doteraz len severoamerické klziská. Prvý zápas v juniorskej WHL odohral iba tri dni po jeho 16. narodeninách a hneď si aj pripísal prvú asistenciu. Šikovného útočníka získali v drafte v roku 2013 Hviezdy z Dallasu zo 131. miesta v 5. kole, čo mu zabezpečilo profesionálnu zmluvu v tíme AHL Texas Stars. V druhej najvyššej zámorskej súťaži odohral Ully 123 zápasov, posledné dve sezóny však už patril medzi nosných hráčov Južnej Karolíny v ECHL.

Produktívne ľavé krídlo, ktoré oblečie zvolenský dres s číslom 12, si činovníci spod Pustého hradu vyhliadli už dávnejšie, čo potvrdil aj skaut HKM, Patrik Ryba: „Ullyho sme počas uplynulých mesiacov sledovali pre prípad, že nám niekto z ťahúňov tímu po sezóne odíde. To sa aj stalo, preto sme podpísali zmluvu s týmto produktívnym útočníkom. Všetko bolo pripravené už dlhšie, čakalo sa len, kedy ukončí dlhú sezónu. Cole je skromný, veľmi dobrý chalan, ktorý do nášho tímu určite zapadne po ľudskej aj hokejovej stránke. Jedná sa o komplexného hokejistu, ktorý vie góly pripravovať, ale aj dávať. Všetci očakávame, že bude pre mužstvo výraznou posilou.“

 

Štatistiky Elite prospects

https://www.eliteprospects.com/player/62241/cole-ully