Obranu rytierov posilní Messner

Autor: HKM Zvolen Dátum: 13.5.2022

V obrane HKM dodnes figurovali iba 3 hráči a dnes už poznáme ďalšieho. Joel Messner strávil väčšinu kariéry v Amerike, avšak po minulej sezóne má už skúsenosti aj s európskym hokejom.

Kanadský obranca je prvým legionárom, ktorý posilní zadné rady HKM. 188 cm vysoký obranca odohral v AHL 48 zápasov so ziskom 10 bodov v tíme Providence Bruins. Počas troch sezón striedal štarty v spomínanej AHL a nižšej lige ECHL, kde si pripísal 90 štartov. Pred minulou sezónou sa rozhodol pre zmenu a podpísal zmluvu s HC Innsbruck v ICEHL, kde sa mu bodovo darilo. S 35 bodmi v 49 zápasoch bol najproduktívnejším obrancom tímu. Insbrucku sa ale nepodarilo postúpiť do play-off, a tak si ešte predĺžil sezónu v druhej najvyššej nemeckej lige, kde odohral iba 8 zápasov v play-off, pretože v semifinále jeho tím EC Bad Nauheim podľahol Ravensburg Towerstars.

Messner patrí medzi ďalších hráčov, ktorých pre klub našiel Patrik Ryba. Skaut HKM opísal novú posilu rytierov takto: „Joel je dobre stavaný obranca s kvalitnou rozohrávkou. Vďaka svojej postave si vie zastať svoje miesto v defenzíve a rád podporuje útok. Má tvrdú strelu príklepom aj zápästím. Navyše je to pravák, čo je tiež veľkou výhodou pre presilové hry. Očakávame od neho, že bude patriť k lídrom tímu a bude platný na oboch stranách klziska.“