Nezvládnutý záver prvej tretiny stál Zvolen zápas

Autor: HKM Zvolen Dátum: 3.3.2021

HK Nitra - HKM Zvolen 3:2 (3:1, 0:0, 0:1)

Góly: 17. Finlay (Holešinský), 19. Hrnka (Nemec, Tvrdoň), 20. Holešinský (Šiška, Švarný) - 5. Puliš (Nuutinen, McPherson), 49. Bondra (Kubka, Mikúš). Rozhodovali: Baluška, Adamec - Frimmel, Valo, vylúčení: 6:6 na 2 min, navyše: Holešinský (Nitra) 10 min za zhodenie rukavíc, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Nitra: O’Connor – Mezei, Vitaloš, Švarný, Nemec, Ege, Bodák, Hlaváč, Hřebíček – Tvrdoň, Slovák, Hrnka – Finlay, Dauda, Holešinský – Bajtek, Kollár, Žitný – Minárik, Šiška, Fominych

Zvolen: Rahm – Ivan, Meliško, Betker, Melancon, Hraško, Kubka, Ďuriš, Hatala – R. Bondra, J. Mikúš, Kelemen – McPherson, Puliš, Nuutinen – Stupka, Zuzin, Babeliak – Kolenič, Marcinek, Chlepčok

Prvú vyloženú šancu v zápase mali domáci, ale Žitný v dobrej pozícii strieľal puk spod seba, a tak strele chýbala razancia. V 5. minúte išli naopak do vedenia Zvolenčania, keď sa presadil kapitán Puliš. V závere tretiny však prišiel efektívny uragán Nitry. Iba dve a pol minúty stačili “corgoňom” na odskočenie súperovi o dva góly. Gólovo sa presadili Finlay, Hrnka a Holešinský. Nitrania síce vyhrávali po úvodnom dejstve 3:1, no prišli o útočníka Daudu, ktorý v zápase dohral.

Prostredná časť bola najkľudnejšia. Za domácich spálil najväčšiu šancu v presilovke Kollár. Hostia mohli znížiť v 35. minúte po natlačení sa Zuzina až pred O’Connora, ale neprehľadná skrumáž gólom neskončila.

S pribúdajúcim časom rástla nervozita a zápasu dodal náboj pästný súboj Holešinského s Hraškom, ktorý vyšiel lepšie pre nitrianskeho útočníka. V následujúcej presilovke Zvolena mohol znížiť Nuutinen, ale pred poloodkrytou bránou trafil tyčku. V 38. minúte nepremenil ešte väčšiu tutovku Bondra, pri ktorého nedôraznej strele sa blysla lapačka O’Connora. Najproduktívnejší Zvolenčan však svoje zaváhanie ihneď vzápätí napravil, keď tečom znížil na 2:3 z pohľadu “bryndziarov”. Tlak hostí sa stupňoval a počas najväčšieho náporu Zvolen odvolal brankára. Nitre sa však úspešne darilo obetavo blokovať streľbu a výhru si postrážila.

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Tri rýchle góly v prvej tretine nám dali psychickú výhodu. Uznávame, že sme boli viac-menej v defenzíve a spoliehali sa na protiútoky. Sme veľmi radi za tri body.”

Peter Oremus, tréner Zvolena: "Nemôžeme byť spokojní s výkonom. Dostali sme dva góly v priebehu minúty, ktoré rozhodli o výsledku. Druhá vec bola slabá realizácia našich šancí.”