Návraty útočníkov pokračujú, do Miškovca s uzdraveným Stupkom

Autor: HKM Zvolen Dátum: 19.1.2021

Na záver šesťzápasového tripu po štadiónoch súperov vycestujú "rytieri" prvýkrát v sezóne za hranice, kde budú dohrávať zápas 10. kola proti DVTK Miškovec.

Maďarský tím sa po 31 odohratých zápasoch nachádza s 29 bodmi na 10. mieste. Jeho 71 strelených gólov predstavuje najhoršiu ofenzívu súťaže. Miškovec zažíva zatiaľ najslabšiu sezónu od vstupu do slovenskej extraligy a od 28. decembra vyhral z ôsmich zápasov jediný, keď doma vynuloval bratislavský Slovan 2:0. Posledným výsledkom je prehra s Banskou Bystricou 2:3. Tímovú produktivitu ťahá americké duo- útočník Kyle Osterberg (11+23) a obranca Kevin Wehrs (4+17), ktorý je tiež reprezentantom Maďarska. 

Každá séria sa raz skončí. Tá zvolenská víťazná, trvajúca šesť zápasov, skončila v Trenčíne, kde našli "rytieri" prvého premožiteľa v tomto roku. Nepriaznivý stav 2:0 dokázali vyrovnať, osudným sa im ale stalo oslabenie v predĺžení. Napriek tomu sa so 62 bodmi delia o čelo tabuľky s Popradom, na ktorý majú zápas k dobru. Decembrový domáci duel s DVTK Zvolenčania zvládli 5:4, avšak s veľkým varovným prstom za tretiu tretinu, v ktorej štyrikrát inkasovali.

V posledných zápasoch mohol tréner Peter Oremus zakaždým privítať v zostave uzdravených útočníkov, v Trenčíne to bol Juraj Mikúš, predtým v Liptovskom Mikuláši Allan McPherson s Milošom Kelemenom. Dnes k nim pribudne Václav Stupka. Ako v nedeľu v Trenčíne, aj dnes však pauzuje Maroš Jedlička, ktorého trápi zranenie v dolnej časti tela. Obranné formácie ostávajú nezmenené, do brány pôjde Robin Rahm. 

Predpokladaná zostava:

OBRANA

Betker - Kotvan

Ivan - Melancon

Hraško - Kubka

Meliško

ÚTOK

Bondra - Zuzin - Kelemen

McPherson - Mikúš - Nuutinen

Stupka - Halama - Kolenič

Marcinek - Tibenský - Chlepčok

Gubančok