Kolenič zamieril do Švédska

Autor: HKM Zvolen Dátum: 8.9.2021

O členov majstrovského kolektívu HKM je stále záujem. Dôsledkom toho je aktuálny prestup Jakuba Koleniča, ktorý opúšťa rady „rytierov“ a smeruje do tímu najvyššej švédskej hokejovej súťaže Växjö Lakers.

Úradujúci majster Švédska a účastník tohtoročnej Ligy majstrov zaradil odchovanca zvolenského hokeja a člena užšieho kádra reprezentačnej slovenskej „dvadsiatky“ na svoju súpisku. Pre zvolenského 19-ročného útočníka bude prestup do juhošvédskeho Växjö návratom do krajiny troch koruniek, keďže Kolenič už jednu sezónu vo Švédsku strávil. Ročník 2018/2019 odohral v mládežníckych tímoch Falu IF v kategóriách 18 a 20-ročných. Po návrate do materského klubu bol v lete 2019 zaradený do A-tímu HKM, s ktorým v ostatnej sezóne vybojoval majstrovský titul. K tretiemu zlatu pre Zvolen prispel Jakub 6-timi gólmi a 11-timi asistenciami, ktoré nazbieral v 32 dueloch. Vo vydarenej sezóne bol tiež účastníkom svetového šampionátu juniorov v Kanade.

Perspektívny krídelník mal byť aj v nastávajúcej sezóne stabilným členom zvolenského kádra a nebude jednoduché vyrovnať sa s jeho odchodom. Aj keď Jakub zvolil najhorší možný okamih tesne pred štartom ligy, vedenie HKM sa rozhodlo umožniť svojmu odchovancovi rozvíjať jeho talent v jednej z najlepších líg starého kontinentu a posúvať jeho hokejové umenie na vyšší level. Mládežnícky reprezentant Slovenska, ktorý svojimi výkonmi zaujal špičkový európsky tím je potvrdením správnej cesty vo výchove mládeže, ktorú v klube pod Pustým hradom nastúpili, príkladom pre hráčov mladých „rytierov“ a zviditeľnením klubu, v ktorom hokejovo vyrástol. Z napredovania Koleniča by mal v konečnom dôsledku už v blízkej budúcnosti profitovať aj národný tím Slovenska.