Hráčom marca podľa fanúšikov Robin Rahm

Autor: HKM Zvolen Dátum: 10.4.2021

S odohratým štvrťfinálovým kolom skončila aj anketa pre najlepšieho "rytiera" za mesiac marec. Zvolenskí fanúšikovia v nej najviac hlasov venovali brankárovi Robinovi Rahmovi.

Švédsky gólman si získal 26,5 % všetkých hlasov a vôbec prvýkrát v tejto sezóne vyhral hlasovanie hráč iného postu ako útočník. Práve útočníci obsadili ďalšie najvyššie priečky, v poradí to boli Peter Zuzin (22,4 %), víťaz decembrovej a januárovej ankety Miloš Kelemen (20,4 %), Radovan Puliš (8,8 %) a Radovan Bondra (4,1 %). Strážca zvolenskej brány tak zaznamenal v porovnaní z doterajšími anketami výrazný posun, keď predtým skončil najvyššie dvakrát na štvrtom a raz na piatom mieste.

34-ročný rodák z Torsby, ktorý bol po Henrim Kiviahovi z Nových Zámkov najvyťaženejším brankárom základnej časti, odchytal v marci šesť zápasov, z ktorých päť bolo víťazných. Spolu v nich zaznamenal 92,86 % úspešnosť zákrokov a priemer inkasovaných gólov 2,32. Z pohľadu percentuálnej úspešnosti bol marec pre Rahma doteraz druhým najlepším mesiacom sezóny. V závere základnej časti pomohol svojmu tímu k dôležitým výhram nad Slovanom, Banskou Bystricou, Michalovcami, Popradom a Miškovcom, vďaka čomu Zvolenčania spečatili zisk pohára Dušana Pašeka. V základnej časti bol Rahm z hľadiska úspešnosti zákrokov druhým najlepším brankárom ligy z tých, ktorí odchytali aspoň polovicu zápasov svojho tímu.

Robinovi gratulujeme k prvenstvu v ankete a prajeme úspešný záver sezóny!