Hlasy po 4. finálovom zápase

Autor: HKM Zvolen Dátum: 5.5.2021

Rytieri nevyužili na ľade Popradu vo štvrtom finálovom zápase mečbal za stavu 3:0 v sérii. 

Po 11-gólovej prestrelke a výsledku 7:4 utrpeli druhú prehru v playoff a prvú po šiestich zápasoch. Zvolenčania viedli po prvej tretine 1:0, druhú však vyhrali domáci pomerom 4:1. V 55. minúte strelil Zvolen pri powerplay kontaktný gól na 5:4, Poprad ale odpovedal už o 16 sekúnd neskôr a výhru spečatil gólom do prázdnej brány. 

Finálová séria pokračuje 5. zápasom vo Zvolene vo štvrtok 6.5. o 17:30.

Report 4. finálového zápasu nájdete TU. Prinášame pozápasové reakcie zo zvolenskej kabíny.

Branislav Kubka: „Prvá tretina bola dobrá. Dali sme gól a verili sme si. Realizácia šancí však nebola podľa našich predstáv. Nedokázali sme im odskočiť a potom sa začala gólová naťahovačka. Dnes sme tie góly nedali, ale ideme domov a tam si veríme. Musíme teda myslieť pozitívne. Určite nevešiame hlavy. Ideme si ďalej skromne a pokorne za svojim cieľom.“

Mikko Nuutinen: „Prehrali sme preto, lebo sme ich nechali strieľať góly až príliš poľahky. To bola hlavná príčina prehry. Radosť z môjho gólu mať nemôžem. Góly majú význam iba pri víťazstve a to je jediná vec, ktorá ma zaujíma. Teraz to nevyšlo, ale vo štvrtok máme ďalšiu šancu. Teraz je to 3:1 a stav série je priaznivý. Stále však platí, že musíme hodiť za hlavu to, čo bolo a sústrediť sa iba na ten najbližší duel."

Jozef Tibenský: „Držali sa na puku, rotovali s hráčmi a veľa strieľali. Všetko im tam popadalo, ale problém bol hlavne v prvej tretine. V nej sme nepremenili svoje šance, a to nás potom mrzelo. Hovorí sa, že posledný krok býva najťažší. Človek si to však nemôže pripúšťať a musí sa sústrediť na každý zápas série rovnako. Je to 3:1 a čo viac sme si mohli pred piatym domácim zápasom želať?"

Tréner Peter Oremus„Odohrali sme dobrý zápas, ale realizácia šancí nebola dostatočná. Mali sme ich pritom dosť. Nebola tam potrebná razancia v zakončení. Tento zápas nám však dal veľa. Vieme, kde musíme pritvrdiť a čo potrebujeme zlepšiť. Verím, že doma to zvládneme. Hráme veľmi dobrý hokej a takto musíme pokračovať. V niektorých fázach to chce iba väčší pokoj na hokejkách a potom prídu aj potrebné góly.“