HKM posilní kanadský útočník

Autor: HKM Zvolen Dátum: 30.6.2021

K švédskemu brankárovi Robimovi Rahmovi pribudol v tíme „rytierov“ druhý zahraničný hráč. Zo zámorskej ECHL prichádza do Tipos extraligy 28-ročný útočník Nic Pierog.

Pre rodáka z Georgetownu, ležiaceho pri severozápadnom pobreží Ontárijského jazera, bude angažmán v klube zo stredného Slovenska prvým mimo severoamerického teritória.

Dobre stavaný korčuliar, ktorý je použiteľný na krídle aj v strede útoku, odohral uplynulú sezónu v tíme Indy Fuel. V 65-tich zápasoch nazbieral Pierog 46 bodov za 24 gólov a 22 asistencií, na trestnej lavici si odsedel 55 minút. Okrem ECHL má nový muž na zvolenskej súpiske aj 15 štartov v AHL a sezóny v ligách NCAA, či BCHL.

Absolvent Clarkson University už počas štúdia ako kapitán univerzitného tímu stál pri zrode nadácie Headway, ktorá sa zameriava na problémy športovcov pri úrazoch hlavy a otrasu mozgu so snahou udržať zasiahnutých športovcov v aktívnom vrcholovom športe čo najdlhšie. Do tímu HKM pre novú sezónu tak pribudol nielen kvalitný hráč v najlepšom hokejovom veku, ale aj rozhľadený človek, ktorého slovo bude mať v kabíne svoju váhu.

Jeden z najlepších strelcov svojho tímu z minulej sezóny rozšíri rady „rytierov“, i keď o jeho služby mali záujem aj iné kluby. „O Nica sa zaujímali nielen v Kanade a v Spojených štátoch ale záujem mal okrem nás ešte jeden slovenský extraligový klub. Sme radi, že sme uspeli práve my, pretože takéhoto hráča sme potrebovali,“ prezradil skaut HKM Patrik Ryba a k prestupu pridal aj viac informácií: „Keďže nám odišli dvaja výborní siloví hráči Bondra a Kelemen, potrebovali sme mužstvo doplniť aspoň jedným hokejistom podobného typu. Museli sme siahnuť do zahraničia, pretože u nás takí hráči voľní nie sú. Nic je silový hráč, na svoju postavu skvelý korčuliar s dobrým ťahom na bránu, kde sa vie presadiť. Má rozhľad, rozdáva prihrávky, hrá do tela a je obetavý. Očakávame od neho, že aspoň sčasti nahradí hráčsku kvalitu, ktorá nám odišla.“

Štatistiky Elite prospects

https://www.eliteprospects.com/player/76793/nic-pierog