Fanúšikovia na finále? Pracuje sa na tom!

Autor: HKM Zvolen Dátum: 25.4.2021

Hokejové finále medzi zvolenskými "rytiermi“ a popradskými "kamzíkmi“ by mohlo byť s účasťou fanúšikov na tribúnach.

Nádej priniesol pilotný projekt bezpečného prevádzkovania rizikových hromadných podujatí počas pandémie s názvom "Návrat fanúšikov“, o ktorom informoval Slovenský zväz ľadového hokeja prostredníctvom svojej stránky hockeyslovakia.sk. Cieľom projektu je definovať podmienky konania rizikových hromadných podujatí v rôznych fázach pandémie a zároveň si v praxi overiť efektivitu a vykonateľnosť skríningového testovania pred hromadným podujatím s použitím rôznych typov testov.

SZĽH v týchto dňoch intenzívne pracuje s členmi konzília odborníkov, Slovenskou akadémiou vied a Úradom verejného zdravotníctva SR. „V poslednom týždni sme komunikovali s konzíliom odborníkov a Úradom verejného zdravotníctva SR o splnení všetkých potrebných povinností a opatrení pri organizácii hromadného podujatia za účasti divákov, aby sme našich finalistov extraligy mohli odmeniť prítomnosťou ich fanúšikov na tribúnach. Pevne veríme, že organizačne všetko splníme a ÚVZ nám toto v blízkej dobe umožní,“ informoval prezident SZĽH Miroslav Šatan prostredníctvom hockeyslovakia.sk. Pre krátkosť času na realizáciu bude musieť zasadnúť aj Ligová rada extraligy. „Aby sme dali všetkým zainteresovaným subjektom a klubom dostatok času na prípravu, budeme sa na Ligovej rade zaoberať návrhom posunu začiatku finále o dva dni. Všetko by sa malo vyjasniť v priebehu najbližších dní,“ dodal Šatan.

Podľa vyrieknutého by sa prvé dva finálové zápasy mali pod Pustým hradom hrať vo štvrtok 29. a v piatok 30. apríla. I keď nateraz ešte nie je zďaleka nič isté, zvolenský klub iniciatívu SZĽH privítal: „Informácii o možnosti hrať pred divákmi sme sa samozrejme potešili. Sme pripravení poskytnúť plnú súčinnosť pri zabezpečovaní všetkých požiadaviek a nevyhnutných podmienok pre vstup fanúšikov na tribúny,“ uviedol Miroslav Brumerčík, riaditeľ marketingu HKM Zvolen. „Finále za prítomnosti divákov by pre nás všetkých bolo odmenou za celoročnú snahu a veľkým impulzom pre hráčov. Počas celého víkendu už prebiehali rokovania o prípravách, i keď podrobnejšie informácie a úlohy očakávame zo strany SZĽH a ďalších zodpovedných inštitúcií až začiatkom nastávajúceho týždňa. Potom samozrejme budeme o podmienkach vstupu informovať aj našich verných fanúšikov,“ dodal Brumerčík.

Na finále českej Tipsport ligy medzi Libercom a Třincom bol na základe výnimky Ministerstva zdravotníctva ČR stanovený limit 300 divákov s negatívnym PCR testom na zápas. Ako to bude v prípade duelov Zvolen – Poprad, si zatiaľ musíme počkať. Určite však nie dlho.