Doprial by aj ďalším. Úspech pripisuje hernému priestoru, zdraviu a tímovej pohode

Autor: HKM Zvolen Dátum: 17.2.2021

Ako prvý hráč si od fanúšikov vyslúžil v ankete Hráč mesiaca najviac hlasov dvakrát po sebe. Ostáva však pri zemi a sám vraví, že rovnakej pocty sa mohlo dostať mnohým ďalším spoluhráčom. Po zápase s Detvou hovoril Miloš Kelemen, ktorý v 56. minúte v prečíslení prihrával Radovanovi Bondrovi na víťazný gól. 

 

Ako vnímaš zisk ocenenia Hráč mesiaca druhýkrát po sebe?
 

Som veľmi rád, že fanúšikovia vedia oceniť moju prácu. Určite by to ale nebolo možné bez spoluhráčov v útoku, momentálne sú to Rado Bondra a Juro Mikúš. Veľmi mi pomáhajú a rozumieme si. Som šťastný, že bodujeme a pomáhame tímu k víťazstvám. 
 

Prekvapilo ťa, že si prvým hráčom, ktorý prvenstvo v ankete obhájil?
 

Určite áno. Prvýkrát som s tým vôbec nepočítal. Potom som to už príliš neriešil. Povedal som si, že druhýkrát po sebe predsa nikto nevyhral. Potom mi sestra poslala, že som vyhral aj druhýkrát a bol som veľmi milo prekvapený. 
 

Trúfaš si aj na hattrick?
 

To by bolo ťažké, máme veľa dobrých hráčov. Sme hlavne dobrý kolektív. Bolo mi to až také hlúpe, pretože si myslím, že za svoje výkony si to zaslúži veľa ďalších hráčov. Budem rád, ak to najbližšie vyjde na niekoho iného, pretože je tu naozaj veľa chlapcov, ktorí tvrdo pracujú pre mužstvo, počnúc brankárom, ktorý nás výborne drží.
 

Čomu pripisuješ svoju zatiaľ prelomovú sezónu?
 

Ťažko povedať. V predošlých sezónach som mal pár zranení, ktoré ma pribrzdili na niekoľko mesiacov. Potom sa ťažko rozbieha. Myslím, že aj v tom je rozdiel, zdravie mi zatiaľ slúži lepšie. Dobrá letná príprava je určite dôležitá. Hlavu som si nastavil tak, že po tých doterajších sezónach v áčku by sa už patrilo prispieť aj viac, než len pár bodmi. Vyplýva to aj z priestoru na ľade, ktorého mám viac ako minulé sezóny. Od prípravy cítim hernú pohodu a celkovo sa v tomto tíme cítim veľmi dobre, všetci sme si blízki a držíme spolu. Dúfam, že mi to bude padať aj v najdôležitejšej časti sezóny. 
 

Aj Ladislav Čierny a Peter Oremus sa zhodli na tom, že práve sila kolektívu a pohoda v mužstve je tým, na čom môžete stavať. 
 

Po minulé roky sa tu obmenilo naozaj veľa hráčov, čo podľa mňa nerobí dobrotu v kabíne. Teraz sme na seba zvyknutí, formácie sú väčšinou stabilné, v kádri nie sú výrazné odchody ani príchody. Myslím, že takto to má byť. Samozrejme, príchodom jedného obrancu či útočníka by sa mužstvo mohlo posilniť a mať širší káder, no nepodarilo sa to. Nevadí, ja si myslím, že máme dostatočne kvalitný tím na to, aby sme to dotiahli najvyššie.
 

Na piaty pokus ste Detvu zdolali za tri body. V čom vám doteraz robila problémy?
 

Celú sezónu hrajú dobrý hokej. Proti nám sa obzvlášť namotivujú. Musím ich pochváliť, hrajú jednoducho. Ja som pod trénerom Bokrošom hral a jeho systém je naozaj dobrý, čo sa týka defenzívy a rýchleho otáčania hry. Aj teraz nám to robilo problémy. Mali sme síce viac puk na hokejke, no aj v prvej tretine sme po chybe inkasovali z protiútoku. V zápasoch playoff môžu podobné situácie rozhodovať. 
 

Občas môžeme počuť, že hráči vývoj v tabuľke nesledujú a sústredia sa hlavne na seba. To ale vašom prípade zrejme neplatí, nielen vrch tabuľky okolo vás je mimoriadne nabitý. 
 

Určite to sledujeme. Sme radi za ďalšie tri body. Pred týmto kolom boli na čele tri tímy s rovnakým počtom bodov, podobnú situáciu si nepamätám. Pre fanúšikov určite veľmi zaujímavý ročník a je škoda, že tu nemôžu byť s nami. Michalovce sa posilnili a dvíhajú sa, rovnako tak Trenčín, veľa tímov je silných. Čaká nás zaujímavé playoff, či už to bude séria prvého s ôsmym alebo druhého so siedmym, pokojne to môžu byť sedemzápasové série. Nikto nebude mať istotu postupu a každý bude musieť zabrať naplno.