Do útoku prichádza Hecl, do brány Petrík

Autor: HKM Zvolen Dátum: 12.5.2022

Tento týždeň klub oznámil zotrvanie štvorice Sládok, Kubka, Stupka, Viedenský a potvrdil novú posilu Dávida Mudráka. Dnes sa zoznam posíl rozšíril o ďalšie dve mená a už zajtra by mali byť spečatené ďalšie posily.

Pod Pustý hrad sa vracia odchovanec HKM Roman Petrík aby zaplnil voľné miesto v bránkovisku. 27-ročný brankár pôsobil doteraz iba v slovenskej extralige. Tri sezóny strávil v tíme HC Detva a aj keď si v sezóne 2019/20 „odskočil“ do rodného Zvolena na 5 zápasov, tak v Detve odchytal dokopy 106 zápasov. Poslednú sezónu pôsobil v mužstve Prešova, kde plnil rolu náhradného brankára. Po zranení Bespalova dostal ale Petrík šancu aj v play-off a v troch zápasoch si pripísal viac ako 94 % úspešnosť zákrokov.

 

Klub sa dohodol aj na zmluve s Marekom Heclom, ktorý prichádza po ročnom pôsobení v českých Pardubiciach, kde nazbieral 13 bodov v 43 zápasoch. Pred odchodom do zahraničia pôsobil 24-ročný útočník v Trenčíne. Tam si v sezóne 2019/20 pripísal 46 bodov v 51 zápasoch a bol najproduktívnejším útočníkom v tíme. Počas pôsobenia v trenčianskej Dukle hrával aj pod trénerom Oremusom, takže s naším hlavným trénerom sa veľmi dobre poznajú. Sám Marek priznal, že mal viacero dobrých ponúk pred novou sezónou, ale Zvolen ho veľmi lákal: „Po príchode na Slovensko som mal viacero dobrých ponúk, ale rozhodol som sa pre Zvolen, pretože viem, že tento tím bude hrať opäť o tie najvyššie priečky a to je pre mňa veľmi dôležité. Veľmi dlho som nad ponukou Zvolena nerozmýšľal, pretože som cítil, že je to ten správny klub pre mňa. Mal som aj informácie z môjho okolia o klube a všetky boli len pozitívne.“