Do Nitry takmer bez zmien, v zostave pribudol Ďuriš

Autor: HKM Zvolen Dátum: 2.3.2021

Začal sa posledný mesiac základnej časti, v ktorej ostáva každému z tímov sedem zápasov. Boje vo vyrovnanej tabuľke vrcholia, každý získaný bod či zaváhanie môže znamenať rozdiel v konečnom umiestnení. Zvolenčanov posiela 44. kolo pod Zobor, kde doteraz v sezóne ešte neuspeli.
 

Oba tímy v nedeľu ťahali za kratší koniec. Nitrania síce išli v Košiciach do vedenia 0:1, po obrate na 3:1 ale všetky body ostali v Steel Aréne. Vďaka trom predošlým výhram po sebe si ale "corgoni" upevnili postavenie v prvej šestke a vo finále Kaufland Super Cupu navyše zdolali favorizovaný Poprad. Poslednými prírastkami v tíme trénera Stavjaňu je český navrátilec v nitrianskom útoku Filip Bajtek a kanadský gólman so štartom v NHL Matt O'Connor, ktorý mal úspešnú premiéru v Miškovci s 95 % úspešnosťou a 38 zákrokmi. Ofenzívu naďalej ťahá tretí najlepší strelec ligy Marek Tvrdoň (22+24), podporený tradičnými spoluhráčmi v útoku Slovákom a Hrnkom. Táto trojica sa spolu postarala o takmer tretinu zo 139 nitrianskych gólov a nazbierala spolu 118 bodov. Nitrania využili presilovku v posledných piatich zápasoch a v ich úspešnosti im aktuálne patrí druhá priečka (22,84 %). Zároveň majú ako jediný z tímov prvej šestky najpriepustnejšiu defenzívu, keď inkasovali 141 gólov a ako jediný v nej záporné skóre.
 

Ani vedenie 2:0 v 14. minúte zápasu s Trenčínom nestačilo domácim na body. „Víťazstvo Trenčína je plne zaslúžené. Boli aktívnejší, hrali tak, ako sa hrá vo štvrťfinále. My, ak chceme byť lepší ako doteraz, musíme sa prezentovať rovnakým spôsobom. Musíme si to rozobrať a vysporiadať v hlave. Trenčín bol na zápas lepšie pripravený ako my,“ hodnotil tréner Oremus zakopnutie svojho tímu, ktoré ho síce nestálo pokles v tabuľke, no v posledných štyroch dueloch bodovali "rytieri" naplno iba raz. Nitru zdolali doma 4:3 po nájazdoch a 6:1, v prvom vzájomnom duely základnej časti pod Zoborom nepochodili 3:1 a predtým ešte v príprave 5:3. Šesťzápasovú bodovú sériu ťahá Allan McPherson, k dvom gólom v nej pridal štyri asistencie. 
 

V bráne pokračuje Robin Rahm, v pozícii siedmeho obrancu Andrej Hatala a s tímom cestuje aj útočník Dalibor Ďuriš. Mierna zmena nastane v útoku, kde bude chýbať zranený Nikolas Gubančok, v tretej formácii by sa na pozícii krídla pri Václavovi Stupkovi a Petrovi Zuzinovi mali rotovať mladí útočníci. 
 

Trénovali:

BRANKÁRI: Rahm, Trenčan, Heiskanen
 

OBRANCOVIA: Betker, Meliško, Ivan, Melancon, Hraško, Kubka, Hatala, Gajdoš
 

ÚTOČNÍCI: Bondra, Mikúš, Kelemen, McPherson, Nuutinen, Puliš, Zuzin, Stupka, Marcinek, Kolenič, Chlepčok, Brumerčík, Babeliak, Ďuriš
 

ZRANENÍ: Kotvan, Jedlička, Tibenský, Halama, Viedenský, Gubančok