Csányi pokračuje, trio mladých rytierov bude zbierať skúsenosti v A-tíme

Autor: HKM Zvolen Dátum: 25.5.2022

V pondelok sme oznámili príchod legionára Ryana Groppa a dnes pokračujeme oznámením, že v tíme v budúcej sezóne uvidíme opäť Karola Csányiho. Klub HKM ale nezabúda ani na výchovu mladých rytierov, a preto budú zaradení do tréningového procesu A-tímu aj Samuel Rajčan, Marko Brumerčík a Adam Barcík.

 

Csányi patril v minulej sezóne k stabilným členom zostavy, keď vynechal iba jeden duel v základnej časti a žiadny v celom play-off. Rodák z Komárna odohral prevažnú časť sezóny v 4. útoku, kde spoločne s Patrikom Marcinekom vytvorili skvelú dvojičku, ktorá sa len zriedka od seba oddeľovala. Karol síce nepatril medzi najproduktívnejších hráčov, avšak jeho prínos bol hlavne v skvelej defenzívnej hre a v oslabeniach, kde nastupoval pravidelne počas celej sezóny. V minulej sezóne si pripísal 11 bodov za 6 gólov a 5 asistencií.

Dvojica mladých hráčov Barcík a Brumerčík odohrala minulú sezónu v juniorskom tíme a prvý menovaný odohral dokopy aj s Extraligou dorastu 57 zápasov v sezóne. Brumerčík celú sezónu pôsobil v Extralige juniorov, kde si pripísal 41 zápasov, a stihol aj kvôli zlomenine nohy odohrať len jeden zápas vo farmárskom Žiari nad Hronom a 6 zápasov za seniorský tím HKM. Samuel Rajčan prišiel pod Pustý hrad počas minulej sezóny z českých Vítkovíc, kde nastupoval za juniorský tím. Následne odohral 13 zápasov v prvoligovom Žiari nad Hronom, 5 zápasov v juniorke HKM a jeden zápas za A-čko HKM. Našim mladým rytierom držíme pred sezónou palce a veríme, že pri rytieroch v prvom tíme naberú cenné skúsenosti, ktoré im pomôžu v ich ďalšom rozvoji.