Brada nerastie, sebavedomie áno

Autor: HKM Zvolen Dátum: 16.4.2021

Chuť vyraďovacích bojov na najvyššej úrovni už okúsil aj najproduktívnejší juniorský "rytier", útočník Jakub Kolenič. 19-ročný reprezentant sa vo štvrťfinále radoval zo svojho prvého gólu v playoff, v ktorom, ako sám hovorí, musel zaradiť ešte vyšší stupeň. Holobriadok ukazuje, že sa nestratí ani v tejto fáze sezóny. 

 

Bolo ťažké stráviť smolnú prehru?

Taký je hokej, prináša aj takéto momenty a rozhodujú detaily. Šťastnejší bol teraz Slovan, ubojoval to a podarilo sa mu dať gól. Určite sme ale neodohrali zlý zápas. Jednoducho ideme ďalej, nič sa nedeje. Samozrejme, hnevalo nás to, ale máme pred sebou ďalšie zápasy. Je to 1:1 a nemáme sa za čo hanbiť.

Povedané už bolo azda všetko, názory z kabíny sa pritom zhodli, že rozhodli najmä vaše nevyužité šance. Súhlasíš?

Neostáva mi iné, len súhlasiť. Je dobré, že sa do šancí vieme dostávať, škoda len, že ich nevyužijeme viac. Verím ale, že to príde. Niekedy je to aj o šťastí. Myslím, že v rovnovážnom stave sme lepším tímom. Každá formácia si vie vytvoriť šancu a je to len o tom, kto ju v danej chvíli premení. 

Zmenila sa v niečom úloha vášho útoku v playoff, prípadne musíte plniť špeciálne pokyny?

Nemyslím, že by sa niečo zmenilo. Snažíme sa hrať to, čo doteraz. Súperi sú tak vyrovnaní, že rozhodujú maličkosti. Vždy sa snažíme odovzdať maximum pre tím a pripraviť dobrú pozíciu pre ďalšiu striedajúcu formáciu, či už  máme desaťsekundové striedanie, keď súpera len napádame, alebo aj dlhšie, keď hráme viac s pukom.

Z hľadiska fyzických parametrov má Slovan najvyššie a najťažšie mužstvo. Kade by mohla viesť cesta pre vás, mladších a nižších útočníkov, cez veľkú a skúsenú obranu?

Majú veľmi skúsenú obranu, ktorá možno nemá až taký rýchly pohyb, ale nahrádza ju práve skúsenosťami. My ich musíme len ukorčuľovať, byť draví a dohrávať súboje. Takto im môžeme pomaličky uberať sily. 

Očakávaš v Bratislave podobný priebeh?

Stretli sa dva naozaj silné tímy, nikto nemohol čakať jednoznačnú sériu. Verím, že máme na to, aby sme v Bratislave vyhrali obidva zápasy. Pokiaľ budeme dodržiavať to, čo doteraz a usmeje sa na nás trochu viac šťastia, určite máme šancu.

Ako si užívaš seniorské playoff?

Veľmi si ho užívam. Samozrejme, obrovská škoda fanúšikov, na Slovan by bol plný dom a bolo by to ešte o niečom inom. Je to ale moje prvé playoff a som za to rád. Musím súhlasiť s tým, že je to iná súťaž ako základná časť, snažím sa ale stále odviesť maximum.

Puk za premiérový seniorský gól v playoff má špeciálne miesto?

Áno, odložil som si ho. Ťažko povedať, či špeciálne miesto, pukov mám odložených viac, či už za prvý reprezentačný alebo extraligový gól. Hlavne som rád, keď gólom pomôžem tímu.

Vnímaš túto sezónu ako svoju prelomovú a doteraz najlepšiu?

Určite áno, hoci veľa ich zatiaľ nemám. Či už berieme základnú časť, juniorský šampionát, alebo teraz playoff, je to pre mňa prelomová sezóna v seniorskom hokeji a som rád, že som si získal stále miesto v tíme. Cítim na sebe, že si medzi mužmi viac verím, mám viac skúseností. Čaká ma však ešte dlhá cesta. 

K playoff patria brady, no teba sa to zatiaľ asi netýka.

Nejaký náznak tam je. Bojím sa, že keď buchnú dvere, tak to opadne. Ale snažím sa v rámci možností držať tradíciu.