Zvolenský odchovanec Michal Ivan víťazom QMJHL

Autor: HKM Zvolen Dátum: 14.5.2018

Po 20-tich rokoch môže Memorial Cup opäť získať odchovanec zvolenského hokeja, o prestížnu juniorskú trofej zabojuje obranca Michal Ivan.

18-ročný rodák zo Žiaru nad Hronom sa stal v nedeľu s tímom Acadie-Bathurst Titan víťazom kanadskej juniorskej ligy QMJHL. "Titáni" túto súťaž vyhrali prvýkrát od roku 1999, vo finále zdolali pomerom 4:2 na zápasy tím Blainville-Boisbriand Armada. Michal Ivan odohral v play-off 20 zápasov s bilanciou 1+2, v základnej časti zaznamenal v 48 zápasoch 17 bodov (3+14) a 16 plusových bodov. 

Triumf v QMJHL tak posúva Acadie-Bathurst Titan do boja o najprestížnejšiu juniorskú klubovú trofej Memorial Cup, ktorá je prirovnávaná k mládežníckemu Stanley Cupu. V jubilejnom 100. ročníku Memorial Cupu budú okrem tímu Michala Ivana súperiť aj Hamilton Bulldogs (víťaz OHL), Swift Current Broncos (víťaz WHL) a Regina Pats (WHL), ktorý bol tento rok vybraný ako domáci tím. Prvýkrát po 20-tich rokoch sa táto trofej môže dostať do rúk zvolenského odchovanca. V roku 1998 ju získal s tímom Portland Winter Hawks aktuálny tréner A-mužstva HKM Andrej Podkonický, jeho spoluhráčom bol vtedy aj Marián Hossa. Memorial Cup štartuje v piatok 18. mája.

Michal Ivan je účastníkom MS v juniorskej aj dorasteneckej kategórii a od roku 2015 najmladším hráčom, ktorý nastúpil v slovenskej najvyššej súťaži (15 rokov, 11 mesiacov, 29 dní), v ktorej odohral 69 zápasov. Sezónu 2017/18 odštartoval pod Pustým hradom, koncom októbra však jeho ďalšie kroky smerovali do Kanady. K tomuto kroku sa talentovaný obranca odhodlal najmä s vidinou získania čo najlepšej pozície pred tohtoročným draftom NHL v Dallase, kde, veríme, odznie aj jeho meno. Michal sa vtedy s materským klubom lúčil týmito slovami: „Prežil som vo Zvolene prvú časť mojej hokejovej kariéry a touto cestou by som sa chcel vedeniu a vlastne všetkým v klube poďakovať. Vážim si všetky príležitosti, ktoré som tu pri svojom hokejovom raste dostal.“ V novom klube, ktorý je pre neho prvou zahraničnou skúsenosťou, je jedným z dvoch legionárov a po svojom príchode sa okamžite stal pevnou súčasťou úspešného kádra. V mene klubu HKM týmto Michalovi gratulujeme k jeho doterajším úspechom a prajeme mu veľa šťastia v nadchádzajúcom Memorial Cupe ako aj v blížiacom sa drafte.