Zvolenskú ofenzívu rozšíri Andrej Šťastný

Autor: HKM Zvolen Dátum: 23.11.2019

Nestáva sa často, aby na trase Banská Bystrica - Zvolen dochádzalo k priamym pohybom hráčov, takáto výnimočná situácia však teraz nastala. Ofenzívu HKM posilní 28-ročný útočník Andrej Štastný, ktorý si to dole Hronom namieril priamo od nášho severného rivala. 

Rodák z Považskej Bystrice a odchovanec trenčianskej Dukly začal aktuálnu sezónu v drese "baranov", s ktorými v tej minulej získal svoj prvý majstrovský titul. V rokoch 2012-2018 odohral Andrej Šťastný šesť sezón v KHL za bratislavský Slovan, kde si v 239 zápasoch pripísal 61 bodov (27+34), okrem toho 282 trestných minút. V najvyššej slovenskej súťaži okrem toho pôsobil aj v materskej Dukle Trenčín. V doterajších 182 zápasoch Tipsport ligy získal 98 bodov (38+60). V rokoch 2014, 2016 a 2017 reprezentoval Slovensko na majstrovstvách sveta, celkovo odohral v seniorskom národnom tíme 58 zápasov (2+5). Šťastný je aj bývalým mládežníckym reprezentantom, zahral si na dorasteneckom aj juniorskom svetovom šampionáte. Zvolenčania získali v novej posile cenné fyzické parametre, vďaka svojím 191 centrimetrom a 100 kilogramom sa Šťastný nebojí pritvrdiť a svojmu tímu je platný pred bránkoviskom i v súbojoch pri mantinely, okrem toho vie silový útočník a dobrý korčuliar schopný hrať na poste centra i krídla pomôcť v rôznych herných situáciách a prispieť gólmi.

Andrejovi prajeme rýchlu adaptáciu v novom prostredí a úspešný zvyšok sezóny, aby bol "šťastný" aj na jej konci. Na drese bude mať číslo 97 a novému tímu by mal pomôcť už v nedeľnom zápase v Budapeští.