Zvolenskí dorastenci späť v najvyššej súťaži!

Autor: HKM Zvolen Dátum: 18.4.2020

Posledný predsezónny cieľ mládeže HKM je splnený. Dorast je extraligový!

VV SZĽH na odporučenie komisie mládeže vyhodnotil mládežnícke súťaže po predčasne ukončenej sezóne 2019/20, a potvrdil to, na čo sme netrpezlivo čakali, a čo bolo jediným a logickým športovým vyvrcholením pôsobenia dorastu HKM v K-Classic 1. lige dorastu a následne aj v nadstavbe o extraligu, v ktorej zvolenský dorast ani raz nenašiel premožiteľa.

Zvolenčania vyhrali základnú časť v skupine "východ" so ziskom 53 bodov po 20 zápasoch a s 8-bodovým náskokom pred druhým Prešovom. Spolu s víťazom základnej časti západnej skupiny Ružinovom nastrieľali zhodne najviac gólov (127) a najmenej v celej súťaži inkasovali (41). V základnej a zároveň v celom priebehu sezóny, až do jej predčasného skončenia, prehrali len dvakrát. Uspeli vo všetkých 12-tich odohratých zápasoch nadstavby o extraligu, v ktorých stratili len jeden bod. Tabuľku nadstavby viedli s 35 bodmi a náskokom 4 bodov pred Ružinovom, zároveň so suverénne najlepším skóre 84:22. Konkurenta z Ružinova pritom zdolali v oboch vzájomných zápasoch na jeho ľade.

Zverenci trénerov Dušana Pohorelca a Pavla Igríniho si počínali výborne aj v individuálnych štatistikách. Štvorica zvolenských útočníkov sa umiestnila v prvej desiatke ligového bodovania, z toho dvaja obsadili prvé dve miesta! Najproduktívnejším hráčom súťaže bol Marko Brumerčík (29 zápasov, 24+28). Druhé miesto patrí Jakubovi Čunderlíkovi (28 zápasov, 19+31). Šiestu priečku ligovej produktivity obsadil Marek Molnár (29 zápasov, 24+18) a ôsmu Denis Gonda (32 zápasov, 14+27). V prvej päťke bodovania obrancov nájdeme dvoch z tímu HKM, druhý Jakub Debnár (33 zápasov, 7+24) a piaty Filip Čulík (21 zápasov, 3+22). Matej Dúbravský mal medzi brankármi najlepší pomer odchytaných zápasov a výhier, keď 17 z jeho 19 zápasov bolo víťazných. Zároveň mal druhý najnižší priemer inkasovaných gólov na zápas (2,09),
Martin Halama  mal dokonca priemer len 1,90 gólu na zápas a 92,4% úspešnosť, ale odchytal menej ako pol súťaže, zvyšnú časť bol členom juniorského družstva.

Potešujúci je aj pohľad na tabuľku produktivity v nadstavbe, keďže v jej prvej päťke nájdeme štyroch Zvolenčanov! Sú nimi: Maroš Jedlička (11 zápasov, 14+10), Marko Brumerčík (12 zápasov, 10+13), Jakub Čunderlík (12 zápasov, 7+13) a Dalibor Dvorský (8 zápasov, 11+8). 

S radosťou tak môžeme konštatovať, že v ročníku 2020/21 budú mať všetky mládežnícke kategórie HKM opäť zastúpenie v najvyššej súťaži. Po tom, čo si extraligovú príslušnosť v najkratšom možnom čase vybojovali späť zvolenskí juniori, boli za tvrdú prácu odmenení aj dorastenci. Gratulujeme im k úspešnej sezóne a prajeme im veľa šťastia v extralige!