Zvolen zdolal Trenčín a preskočil ho v tabuľke

Autor: HKM Zvolen Dátum: 31.1.2020

Domáci z úvodného tlaku vyťažili už v 8. minúte vedenie 2:0 * Gólostroj HKM pokračoval až do polovici stretnutia, keď navýšil svoj náskok na 5:0 * Víťazný gól duelu bol ten druhý v poradí, jeho autorom bol Bruno Mráz * Juraj Mikúš po príchode pod Pustý Hrad zaznamenal svoj tretí gól v treťom zápase * Členovia štvrtého útoku sa blysli dvojbodovým zápisom do štatistík. Tibenský a Marcinek 1+1, Kolenič 0+2 * Po siedmich kolách sa červeno-modrí konečne odlepili zo šiesteho miesta * Strely na bránu 39:29.

HKM Zvolen – HK Dukla Trenčín 6:1 (2:0, 3:0, 1:1)
Góly:
 3. Marcinek (Tibenský, Kolenič), 8. B. Mráz (Thompson), 27. Mikúš (M. Halama, Trotter), 28. B. Mráz (Mikúš, McPherson), 29. Tibenský (Kolenič, Marcinek), 54. Trotter (McPherson) – 46. Mikyska. Rozhodovali: M. Valach (SR), Kókai (Maď.) – Rojík (SR), Soltész (Maď.), vylúčení na 2 min: 9:6, navyše: Sládok 10 min za zhodenie rukavíc, Bartovič 10 min za nešportové správanie - Maier 10 min. za zhodenie rukavíc, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1845 divákov.

Zvolen: Tomek – Betker, Stephenson, Corrin, Kubát, Tomko, Švarný, Meliško, Maier – Kelemen, Mráz, Thompson – Štrauch, Špirko, McPherson – M. Halama, Trotter, Mikúš – Kolenič, Tibenský, Marcinek

Trenčín: M. Valent – McCormack, Brodeur, Štach, Rajnoha, Sládok, Kajínek, Stacha, T. Bokroš – Alderson, Mikyska, Bezúch – M. Valach, L. Paukovček, M. Hecl – Bartovič, J. Švec, Sojčík – Ďurina, Sádecký, Ferényi

Zvolen začal dobre, do vedenia išiel v tretej minúte, keď Marcinek vystrelil spoza kruhu a Valent nezareagoval. Domáci boli pri chuti a vedenie zvýšili v 8. minúte. Thompson našiel na modrej čiare Mráza, ktorý išiel na bránku a na dvakrát sa presadil. Tretí gól mali potom na hokejke zvolenskí útočníci Thompson a Tibenský, ale neuspeli. O slovo sa tak prihlásili aj hostia. Konkrétne Hecl. Najprv mieril do žŕdky, z dorážky ho následne skvele vychytal Tomek a po nebezpečnom teči Valacha sa v sedemnástej minúte do tretice ocitol zoči–voči gólmanovi HKM, ale nepokoril ho.

Na začiatku druhého dejstva si hokejisti spod Pustého hradu vytvorili tlak, najmä Mikúš viackrát zakončoval, no Valent bol pozorný. Neprekonal ho ani McPherson, ktorý sa v 26. minúte na neho rútil sám v oslabení. Podarilo sa to však o minútu neskôr Mikúšovi. Nepokrytý dostal dobrý puk spoza bránky od Halamu a zblízka z prvej nezaváhal - 3:0. Následne na opačnej strane nevyužil štvrtú šancu v zápase Hecl a prišiel ďalší trest. Domáci sa totiž v presilovke presadili, konkrétne pohotový Mráz z dvoch metrov po predchádzajúcej trme–vrme pred bránkoviskom. Uplynulo iba 66 sekúnd a bolo 5:0. Od modrej vystrelil Kolenič, Valent puk vyrazil a z dorážky sa nemýlil Tibenský. Hostia potom mohli znížiť vďaka Valachovi, ten išiel sám na bránku, ale Tomek dobre vykorčuľoval a aj zakročil. Šiesty gól HKM mal na hokejke Štrauch, ale gólman Dukly tiež ukázal svoje kvality. Hecl sa v závere tejto časti ocitol v piatej a v presilovke i v šiestej čistej príležitosti, ale radosť mu znovu prekazil brankár Zvolena.

Až v tretej tretine sa dočkali gólu aj Trenčania. V 46. minúte mal veľa priestoru na ľade Mikyska, vystrelil z pravej strany a hoci Tomek puk vyrazil, dostal sa k nemu opäť spomenutý útočník hostí a upratal ho napokon technicky do bránky. Skóre sa iba na chvíľku znovu menilo o päť minút neskôr po strele Tomka spoza kruhu, keď Valent mal zakrytý výhľad a kapituloval. Videorozhodca však gól neuznal pre sporné postavenie útočníka HKM v bránkovisku. Dukla potom nevyužila 109 sekundovú presilovku o dvoch hráčov a po nej opäť pykala. Trotter vyviezol puk do útočného pásma, nešiel striedať a vyplatilo sa. Po prihrávke McPhersona sa presadil strelou z pravého kruhu – 6:1. 

 

Štatistiky zo zápasu: https://www.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/736/tipsport-liga/match/110062/Stats#matchDetailTabs