Zvolen s víťazstvom, Skapski so shutoutom

Autor: HKM Zvolen Dátum: 30.12.2018

V poslednom zápase roka 2018 Zvolenčania neinkasovali * Víťazný gól Drgoňa padol už v 3. minúte * Poistku pridali domáci v závere do prázdnej brány pri power-play hostí * Mackenzie Skapski vychytal čisté konto * Strely na bránu 41:29.

(Zdroj: TASR) HKM Zvolen – DVTK Jegesmedvék Miškovec 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Góly: 3. Drgoň (Mitchell, Špirko), 59. Vandas (Handlovský, Ulrych).

Rozhodovali: Baluška, Štefik – Rojík, Výleta, vylúčení na 2 min: 3:2, presilovky a oslabenia: 0:0, 1893 divákov.

Zvolen: Skapski - Drgoň, Ulrych, Pöyhönen, Fraser, Roman, Zeleňák, Pufahl, Růžička – Vandas, Kytnár , Handlovský – Zuzin, Chovan , Obdržálek – Mitchell, Špirko, Šišovský – P. Halama, Petráš, Andrisík

Miškovec: Adorján – Kiss, Crawford, T. Slovák, Szirányi, Milam, Göz – Kulmala, Vas, Pancze – Magosi, Loiseau, Harrison – Somogyi, Galinasz, Miskolczi – Ritó, Hajós

V prvej tretine mali jednoznačnú prevahu domáci. Do ich zostavy sa po mesačnej pauze vrátil uzdravený Vandas a už v 38. sekunde mohol skórovať, zblízka však Adorjána nepokoril. Podarilo sa to napokon v 3. minúte po peknej zadovke Mitchella obrancovi Drgoňovi, ktorý vypálil bez prípravy spoza kruhu a účinne – 1:0. Ďalšie možnosti mali ešte Šišovský, Chovan a Obdržálek. Hostia pohrozili iba v 12. minúte kapitánom Magošim, ale inak v oklieštenej zostave ťahali za výrazne kratší koniec. Najväčšiu príležitosť spálil Mitchell, keď voľný z troch metrov neprekonal brankára Miškovca. Neuspel pred ním z dorážky ani Špirko a podobne i Vandas zblízka v presilovke. Na strely vyhrávali hokejisti spod Pustého hradu 24:4, na góly iba 1:0.

Začiatok druhej tretiny patril maďarskému tímu. Bol aktívnejší a vytvoril si aj šance na vyrovnanie. Vasovu strelu zblokoval dobre Fraser, Kulmala mieril v tutovke vedľa odkrytej bránky a tento útočník sa nepresadil ani zblízka v presilovke. Nebezpečný pokus vyslal na Skapskiho aj Miskolczi. Zvolenčania ožili až v druhej polovici stretnutia, ale vytvorili si v nej iba jedinú vážnejšiu príležitosť. Zuzin od zadného mantinelu pekne našiel Chovana v medzikruží, ten sa ocitol zoči–voči Adorjánovi, ale blafákom skóre nezmenil.

Úvod tretej tretiny patril domácim. Vedenie mohol zvýšiť najmä Roman, z dobrej pozície však tesne minul ľavú žrdku. Hostia následne nevyužili presilovku. Vyrovnať mohol z kruhu Somogyi, Skapski však zasiahol dobre telom. Ďalšie minúty sa niesli v znamení tlaku Stredoslovákov, ale recept na brankára Miškovca nájsť nevedeli postupne Chovan, Vandas, Mitchell, Kytnár, Handlovský ani Šišovský. V závere teda hostia odvolali brankára, hrali v šestici, ale nebolo im to nič platné, pretože do opustenej bránky trafil zo stredu klziska oblúčikom Vandas a spečatil tak výhru domácich.