Zvolen povedú Podkonický so Summanenom, Mikula pomôže mládeži.

Autor: HKM Zvolen Dátum: 16.4.2018

Už týždeň po skončení posledného súťažného zápasu, po tom ako sa Peter Mikula rozhodol pre pozíciu trénera juniorov HKM, poznáme novú trénerskú dvojicu, ktorá bude viesť A-mužstvo HKM Zvolen v sezóne 2018/2019. „Hlavným trénerom ´áčka´ bude Andrej Podkonický. Jeho asistentom sa stane Raimo Summanen, s ktorým sme sa pri jeho minulotýždňovom odchode do Fínska dohodli, že sa vráti a nastúpi v našom klube ako metodik pre mládež a súčasne bude vykonávať funkciu asistenta hlavného trénera,“ informoval predseda predstavenstva HKM a.s. a súčasne prezident klubu spod Pustého hradu Dušan Mráz.

Summanen sa na prelome marca a apríla tohto roka venoval tréningovému procesu so zvolenskou mládežou a odovzdával svoje bohaté skúsenosti trénerom HKM. Jeho hráčska kariéra zahŕňa množstvo individuálnych i tímových úspechov, 56-ročný severan je majstrom sveta, víťazom Stanley Cupu aj dvojnásobným majstrom Fínska. V pozícii trénera okrem ligových tímov viedol aj reprezentáciu svojej krajiny na majstrovstvách sveta a v nadnárodnej KHL trénoval mužstvo  Avangardu Omsk, kde jedným z jeho zverencov bol aj Jaromír Jágr. Zvolen teda vstúpi do sezóny s trénermi, ktorí obaja majú na konte štarty v NHL. Nie je to však jediná novinka u červeno-modrých.

Ako prezradil Ing. Dušan Mráz, v HKM sa pracuje na ďalších zmenách. Obsadzujú sa staré, no vznikajú aj nové posty: „Od 1. mája zasadne na stoličku manažéra mládeže HKM Lukáš Jurík. V priebehu týždňa dokončíme rozdelenie trénerských postov pri mládežníckych družstvách a tiež ďalších pozícií. V rámci klubu chceme vytvoriť funkcie videoanalytika, špeciálneho korčuliarskeho trénera a ďalších postov, ktoré budú novinkami v štruktúre klubu. Cieľom všetkých týchto zmien je zmodernizovať celú koncepciu prípravy.“

Nuž, pod Pustým hradom sa začalo zostra a zdá sa, že sa tu budujú pevné základy, na ktorých by mali vyrásť ďalšie úspechy bašty slovenského hokeja.

 

Tu sú vizitky mužov, ktorí berú do rúk zodpovednosť za výkony a výsledky hokejového Zvolena:

Andrej Podkonický - http://www.eliteprospects.com/player.php?player=12448

Raimo Summanen - http://www.eliteprospects.com/player.php?player=3349

Lukáš Jurík - http://www.eliteprospects.com/player.php?player=31404