Zvolen postúpil cez Újbudu

Autor: HKM Zvolen Dátum: 17.3.2019

Už v 9. minúte viedli domáci 2:0 a vykročili za štvrtou výhrou v sérii * Gólostroj domácich sa však zasekol a poistka v podobe tretieho gólu prišla až 12 sekúnd pred koncom do prázdnej brány pri power-play súpera * Víťazný gól zaznamenal Lukáš Handlovský, v zápase sa presadil 2-krát * V druhej a tretej tretine hostia prestrieľali „rytierov“, strely na bránu celkom 28:30.

(Zdroj: TASR)  HKM Zvolen - MAC Budapešť 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Góly: 8. Mitchell (Zuzin), 9. Handlovský (Hraško, Vandas), 60. Handlovský - 49. Orbán (Burt).

Rozhodovali D. Konc st., Goga - Stanzel, Jobbágy, vylúčení 3:3, navyše Brown 10 min za nešportové správanie, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, 2319 divákov.

Konečný stav série 4:1.

Zvolen: Skapski - Pöyhönen, Fraser, Hraško, Vandane, Ulrych, Drgoň - Vandas, Kytnár, Handlovský - Zuzin, Mitchell, Chovan - Kelemen, Petráš, Obdržálek - Andrisík, M. Halama, Šišovský

Újbuda: Rajna - Macaulay, Pozsgai, Burt, Negrin, Garát, Vokla - Bodó, Langkow, Orbán - Dansereau, Brown, Klempa - Terbócs, Kreisz, K. Nagy - Szigeti, Majoross, Pápa - Odnoga

Zvolenčania si nepripúšťali neúspech a snažili sa rázne už v úvode zápasu ukázať, kto je pánom série. Aj sa im to podarilo, v 8. min premenil blafák po samostatnom nájazde Mitchel a v ďalšej minúte pridal po vyrazenom puku ďalší gól zblízka Handlovský. Hostia sa dosť tlačili do útoku, v podstate boli vyrovnaným súperom, no nepremenili niekoľko gólových šancí. Už v 4. min mohol otvoriť skóre Langkow, v 7. namieril Kreisz vedľa a v 8. min Burt nepremenil samostatný nájazd, aby mu vzápätí domáci Mitchell ukázal ako vyzrieť na brankára. V 9. min Dansereau opäť minul zvolenskú bránku a v 15. stroskotali na brankárovi Skapskom aj Brown a Dansereau. Domáci smerovali pevne za ukončením série, aj keď umožnili súperovi dosť veľa priestoru pred bránkou, a keby v 12. min pridal Petráš v šanci ďalší gól, navyše v 19. min nastrelil Fraser žŕdku, už by to s hosťami vyzeralo biedne. V druhej tretine sa hra prelievala z jednej strany na druhú, maďarský tím sa snažil rýchlo streliť kontaktný gól, no vždy narazil na pozornú obranu. Najväčšiu príležitosť mal v 35. min v oslabení Macaulay po chybe domácej defenzívy, opäť však len trafil pozorného Skapského. V tretej dvadsaťminútovke sa Zvolenčania usilovali neurobiť vážnejšiu chybu a neumožniť Maďarom dostať sa do zápasu kontaktným gólom. Mali aj dosť uľahčenú úlohu, ich súper pôsobil dosť bezradne a so zakončením sa neustále trápil. Skóre mohol v 48. min zvýšiť v dobrom streleckom postavení Vandas, mieril mimo, no dôležitejšie bolo, že si Skapski udržiaval čisté konto. Nie však dlho, napätie do zápasu presnou strelou vniesol v 49. min po peknej sťahovačke Orbán, potom sa domáci zapotili v oslabení a pribudli aj emócie. Minútu pred koncom spálil šancu Zuzin a hosťom už nepomohla v závere ani hra bez brankára, odvolali ho 37 sekúnd pred sirénou, no 12 sekúnd pred záverom rozhodol o postupe HKM do prázdnej bránky Handlovský.