Zvolen posilní produktívny obranca T.J. Melancon

Autor: HKM Zvolen Dátum: 26.8.2020

Zmluvu na sezónu 2020/21 podpísal 24-ročný kanadský obranca T.J. Melancon. V kádri HKM bude aktuálne šiestym legionárom. 

Pôvodne ním mal byť iný zámorský obranca, 30-ročný Američan Bobby Shea, ten sa však napokon pre problémy spojené s koronavírusom a cestovaním rozhodol svoj príchod na Slovensko zrušiť. Vedenie HKM preto uplynulý týždeň pracovalo na adekvátnej náhrade. 

T.J. Melancon si európsky hokej vyskúša prvýkrát. V uplynulej sezóne pôsobil v tíme ECHL Brampton Beast, kde v 48 zápasoch nazbieral 36 bodov (7+29) a zahral si aj All Star Game. Dva roky predtým strávil prevažne v tíme Norfolk Admirals. V ročníku 2017/18 bol jeho najproduktívnejším obrancom so 43 bodmi (15+28) v 58 zápasoch. Ofenzívne schopnosti ukázal tento pravák už v juniorskom veku, keď bol v sezóne 2016/17 s 19 gólmi najlepšie strieľajúcim obrancom QMJHL. 

Hráčsky skaut HKM Patrik Ryba: „Je to kvalitný korčuliar s dobrou prihrávkou a dobrou strelou, ktorý dokáže podporiť ofenzívu a rovnako byť spoľahlivý vzadu. Taktiež je to dobrý tímový hráč do kabíny. Nemáme pochybnosti o tom, že ide o plnohodnotnú náhradu za Bobbyho Sheu." 

Štatistiky T.J. Melancona nájdete TU