Žiadne kalkulácie, chceme tri body!

Autor: HKM Zvolen Dátum: 26.2.2019

Posledný zápas základnej časti postaví Zvolenčanov proti žilinským vlkom, ktorí sa už s určitosťou nevyhnú záchranárskym prácam v baráži. 

Naopak, domáci rytieri budú do poslednej chvíle bojovať o tabuľkové postavenie, v ktorom im momentálne patrí druhá priečka. Z tretieho resp. štvrtého miesta dýchajú na krk Nitra a Košice a rovnako tak oni dnes nastúpia na svoje zápasy v pozícii veľkých favoritov. Pokiaľ chcú teda zverenci Andreja Podkonického obhájiť miesto, ktoré znamená výhodu domáceho prostredia aj v prípadnom semifinále, s najväčšou pravdepodobnosťou na to budú potrebovať plný bodový zásah. Pokiaľ sa im to podarí, iné výsledky ich nemusia zaujímať. 

Päť zápasov po poslednej ligovej prestávke znamenalo pre HKM jednu výhru a až štyri prehry, preto je dôležité napraviť si chuť a víťazne sa naladiť pred najdôležitejšou fázou sezóny. Súper je ideálny, veď s posledným mužstvom tabuľky uspeli Zvolenčania v troch z doterajších štyroch stretnutí, pričom im nastrieľali 21 gólov. Dôležitý však bude poctivý a zodpovedný prístup. Hlbšie analýzy či štatistiky sú už azda zbytočné, na záver len slová hlavného trénera Andreja Podkonického: Nie je s čím kalkulovať a nie je koho si vyberať. Chceme jednoducho zvládnuť tento zápas, získať tri body a dodržiavať náš systém hry, na ktorom pracujeme smerom do playoff. Ideme do toho s cieľom udržať si druhé miesto a verím, že sa nám to podarí. Následne môžeme čakať na súpera z predkola."   

V domácej zostave nastanú oproti poslednému zápasu v Nitre mierne zmeny, keďže zvolenský kouč má k dispozícii už aj juniorského útočníka Jána Chlepčoka. Obranné dvojice ostávajú v rovnakom zložení, taktiež prvé dva útoky. V treťom sa objaví Samuel Petráš. Ten nahradí Martina Andrisíka, ktorý sa posunie do štvrtého útoku. Najväčšou zmenou a určite najväčším prekvapením dnešnej zostavy je Marco Halama! Mladý center sa po zdravotných problémoch vráti do hry po vyše troch mesiacoch, dnes nastúpi vo štvrtom útoku. Do brány pôjde Tomáš Tomek

Vstupenky na zápas so Žilinou nájdete TU